Select Page

Rakitno bi moglo imati svoj atletski klub

Rakitno bi moglo imati svoj atletski klub

Sjeverni dio posuškog kraja zdrava je sredina i za razvoj kraljice sportova.

I proteklih godina mladi iz Rakitna na županijskim igrama pokazali su vrlo dobre rezultate upravo u atletici. U tom se kraju potiče osnivanje atletskog kluba Rakitno jer mladi imaju atletske predispozicije za bacanje kugle, koplja, diska, utrke, skoka u vis…, piše Večernji list BiH.

Pravi je primjer član atletske reprezentacije BiH Ante Bonić iz Rakitna. Lani je osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja na Svjetskom prvenstvu za veterane u Budimpešti. U konkurenciji 14 prijavljenih natjecatelja, u kategoriji muških od 55 do 60 godina, Bonić je osvojio medalju hicem od 55,23 m. Na prvenstvu je sudjelovao još jedan Posušanin, Ivan Bušić, također iz Rakitna, koji se natjecao u bacanju kugle. U kategoriji muških od 60 do 65 godina, od 17 natjecatelja osvojio je peto mjesto hicem dužine 13,06 m.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od tisuću sportaša i sportašica u 11 starosnih kategorija od 35 do 90 godina, piše Večernji list BiH.

Stoga se mnogi u Posušju i Rakitnu nadaju da će se u ovoj, 2016. godini utemeljiti klub ili atletska vrsta, što bi pokrenulo razvoj atletskog sporta.

Večernji list/Foto: Ante Mihalj (arhiva)

OGLASI

Loading