Select Page

RAZGOVORI SDA i HDZ BiH: Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH mogli bi imati do kraja tjedna

RAZGOVORI SDA i HDZ BiH: Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH mogli bi imati do kraja tjedna

Vodeća hrvatska i bošnjačka stranka HDZ BiH i SDA načelno su postigli veliki stupanj suglasnosti o uspostavi vlasti, ali konkretizacija dogovora o uspostavi Vlade Federacije BiH ovisit će o ishodu dodatnih razgovora između zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika DF-a Željka Komšića.

Nakon odvojenih sastanaka u Predsjedništvu BiH s Čovićem i predstavnikom DF-a Damirom Bećirovićem, Izetbegović je kazao kako su sudionici pregovora blizu rješenja oko formiranja federalne Vlade.

– Veoma smo blizu rješenja, više od toga zasad ne mogu reći. Nadam se da ćemo sve završiti sljedećih dana, kazao je Izetbegović novinarima koji su jučer čekali ishod pregovora. Dragan Čović se na kraju također obratio novinarima i izrazio optimizam u pogledu dogovora, kao i očekivanja da će do petka biti formirana i Vlada FBiH i Vijeće ministara. Međutim, Čović je istaknuo da HDZ ne odustaje od šest ministarstava u Vladi, striktno potencirajući Ministarstvo financija.

– Idemo u tom smjeru da u petak imamo i formiranu Vladu FBiH i Vijeće ministara. Dakle, nećemo vas sad zamarati detaljima jer faktički nije još ništa dogovoreno osim što smo približili stavove, ali Ministarstvo financija, vrlo jasno i precizno kažem, pripada HDZ-u jer je premijer iz reda bošnjačkog naroda i tako ide po Ustavu. Čović je dodao da i dalje ostaje to da HDZ-u “u nekim kombinacijama” pripada šest ministarskih mjesta…

… VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading