Select Page

Razgovori u Općini Posušje o mogućnostima uvođenja poljoprivredne struke

Razgovori u Općini Posušje o mogućnostima uvođenja poljoprivredne struke

 

Temeljem zaključaka sastanka održanog početkom prošlog mjeseca, između predstavnika Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) i Općinskog načelnika Bage sa suradnicima, danas je u zgradi općine Posušje održan sastanak na temu mogućnosti uvođenja poljoprivredne struke u Srednju strukovnu školu u Posušje.

Ravnatelj Srednje strukove škole Posušje prof. Mario Knezović iskazao je spremnost ove obrazovne institucije na uvođenje novih smjerova u sustav formalnog obrazovanja za koje postoji interes na tržištu rada i za koje postoji mogućnost uvođenja stručne prakse.

Predstavnici Udruge gospodarstvenika Posušje predvođeni predsjednikom g. Ivanom Pavkovićem iskazali su želju za pružanjem stručne prakse onim učenicima koji bi pohađali srednju poljoprivrednu školu ukoliko bude postojala mogućnost za njeno uvođenje. Također, naglasio je važnost dobrog predstavljanja navedene struke kako bi učenici imali što bolju sliku o svom mogućem budućem zanimanju.

Na prijedlog Jedinice za lokalni ekonomski razvoj, na kraju ovog susreta, donesen je zaključak temeljem čega se Udruga gospodarstvenika obvezuje početkom listopada ove godine osigurati održavanje predstavljanja učenicima završnih razreda u svim osnovnim školama u Posušju. Tema predstavljanja odnosila bi se na upoznavanje učenika s poljoprivrednom strukom te mogućnostima obavljanja praktične nastave i zapošljavanja nakon završenog školovanja.

Nakon tih predstavljanja i obavljenih anketa s učenicima, donijet će se odluka o eventualnom pokretanju inicijative prema Općinskom vijeću o uvođenju poljoprivredne struke u Srednju strukovnu školu Posušje.

opcina-posusje.com

OGLASI

Loading