Select Page

Umijećem ruku Srećka Sliškovića statue “Posuški stećak” i “Bura” izrađuju se od tvrdog posuškog kamena

Umijećem ruku Srećka Sliškovića statue “Posuški stećak” i “Bura” izrađuju se od tvrdog posuškog kamena

„Posuški stećak“ i „Bura“, statue koje se dodjeljuju klapama kao nagrade za prvo mjesto po izboru žirija , odnosno publike na Festivalu klapske pisme „Posušje“ izrađene su od tvrdog posuškog kamena.

Svoj put prema rukama pobjednika, prošle dvije godine festivala, krenule su iz ruku Srećka Sliškovića koji je zaslužan za njihov današnji izgled.

Slišković je rođen 1957.g. u Širokom Brijegu. Pravni fakultet završio je u Mostaru, a slikarstvom i kiparstvom bavi se više od trideset godina. Do sada je imao desetak samostalnih i preko trideset skupnih izložba. Slika u tehnici ulja, pastela i akvarela. Sudjelovao je na dvadesetak likovnih kolonija a voditelj je Likovne kolonije “Brijeg-Masna Luka”.

srecko-sliskovic-0522

  • Od samog početka sam sudjelovao na „Posuškim kamendanima“ s likovnom kolonijom. Posušje je grad i mjesto od kamena te sam se jednostavno uklopio u tu cijelu priču. Čast mi je bila ovih godina raditi originalne statue za festival koji se, zahvaljujući odličnoj organizaciji, u samo dvije godine prometnuo u prvorazredni događaj ne samo u BiH već i šire.

Izradio je spomenik poginulima u Posuškom Gracu, u Rastovači i na Trnu. Za crkvu u Posuškom Gracu izradio je Križni put-reljef u kamenu. Za crkvu u Broćancu naslikao je postaje križnog puta u tehnici ulja na platnu. Za više crkava izradio je oltarske reljefe u kamenu. U kamenu je isklesao četiri skulpture lik Blažene Djevice Marije (crkva u Broćancu,Kapelica na Trnu, crkva u Čitluku i kružni tok kod Međugorja).

Živi i radi na Trnu kod Širokog Brijega.

Nama samo preostaje vidjeti u čijim će rukama završiti ovogodišnje nagrade. Podsjećamo da se III. Festival klapske pisme održati 6. i 7. kolovoza 2016. godine. Pokrovitelj festivala biti će hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, a supokrovitelj festivala biti će Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarević.

FOTO: Ivan Kelava, ABCportal.Info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading