Select Page

Reakcija na najavu dolaska izaslanstva SDP-a BiH u Gradac

Reakcija na najavu dolaska izaslanstva SDP-a BiH u Gradac

Sinoć se pred Spomen obilježjem na Posuškom Gradcu okupili predstavnici braniteljskih udruga općine Posušje

Revoltirani najavama kako će izaslanstvo SDP-a BiH doći u službeni posjet Posuškom Gradcu, sinoć su se tim povodom, ali i povodom odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, pred spomenikom poginulim pripadnicima 1. gardijske brigade HVO-a “Ante Bruno Bušić” na Posuškom Gradcu, okupili članovi braniteljskih udruga općine Posušje proisteklih iz Domovinskog rata.

Ovo je bila i prigoda još jednom podsjetili javnost na poteze federalnog ministra branitelja, inače člana SDP-a BiH, kojima se obespravljuju branitelji i njihove obitelji, ali i pokazali svoje jedinstvo unatoč pokušajima destabiliziranja.

Podsjetimo, odlukom Federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida, početkom godine za 4000 branitelja s područja Županije Zapadnohercegovačke i Posavine obustavljena je isplata invalidnina, čime je njihova egzistencija dovedena u pitanje. Nakon gotovo 8 mjeseci agonije kroz koju su prolazili branitelji, ali i njihove obitelji, preinačenom odlukom započela je njena isplata, ali samo za branitelje koji su svoja prava ostvarili prije 2004. godine.

Ovaj potez ostavio je dio branitelja dalje u vrlo teškom položaju, ali je i širom otvorio vrata manipulacijama nad njima.

Stoga je jučer i održan sastanak svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Posušje s kojeg je jasno odaslana poruka kako su branitelji i dalje ostaju ustrajni i jedinstveni u zaštiti i ostvarivanju zakonskih prava svih branitelja HVO-a, unatoč višegodišnjim nasrtajima nelegalne i nelegitimne federalne Vlade. Isto tako, poručeno je, kako osuđuju sve one pojedince koji nelegalno, nezakonito i bez legitimiteta idu u pregovore u ime pojedinih branitelja, čime samo doprinose razjedinjenosti istih, te branitelje dijele po vremenu ostvarivanja svojih prava.

branitelji2 branitelji1

Branitelji općine Posušje

OGLASI

Loading