Select Page

Susret zborova u Mostaru 2019.

Susret zborova u Mostaru 2019.

U Mostaru u Franjevačkoj crkvi održan je još jedan susret hercegovačkih velikih zborova. Na susretu je sudjelovao i posuški veliki župni Zbor, Zbor fra Grge Martića. Susret je započeo svečanom svetom misom koju su svojim višeglasnim pjevanjem uzveličali zborovi iz sedam hercegovačkih župa.

Sveta je misa najuzvišeniji način i molitva Gospodinu Bogu, a ona je ujedno spoj sedam umjetnosti među kojima se i nalazi glazbena umjetnost. Sretni smo što smo pozvani biti dio Gospodinova slavlja kako svake nedjelje, tako i na ovome susretu. Ove godine po prvi put nije bilo izborne pjesme i pojedinačnih nastupa.

Zborovi su zajedno otpjevali misno slavlje u Franjevačkoj crkvi u Mostaru. Veselje se s pjesmom osjetilo toliko kao da se Nebo otvorilo. Mostarski Zbor ove godine obilježava 90-tu obljetnicu postojanja i tom je prigodom prikazan kratki film o djelovanju Zbora, Zbora sv. Cecilije. Oni su tom prigodom otpjevali četiri pjesme. Njima smo svi skupa čestitali na održivosti Zbora, na njihovoj obljetnici, rođendanu tako da se slavlje i druženje nastavilo u restoranu Afrodita.

Uz bogatu večeru, pjesmu i ples sudjelovali smo na još jednom susretu hercegovačkih zborova. Nadamo se da se vidimo iduće godine kada ponovno slavimo Boga onim što najbolje znamo, pjesmom.

Zahvaljujemo voditeljici zbora s. Marini Ivanković što nas uvijek podržava i vodi, kao i posuškom župniku fra Mladenu Vukšiću.

Župa Posušje

OGLASI

Loading