Select Page

Rukometaši stigli na Trg, Lino održao strastven govor

Rukometaši stigli na Trg, Lino održao strastven govor

Po kišnom i maglovitom danu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održan je doček za hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je na Europskom prvenstvu osvojila drugo mjesto.

Specijalni gost iznenađenja bio je Mate Bulić

– Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala mentalnu jakost što je za nas iznimno važno. Ovi naši dečki su heroji, oni su pokazali kad je najteže kako se bori za domovinu, kako se bori za rukomet, rekao je izbornik Lino Červar.

27.01.2020., Zagreb – Docek hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Trgu bana Josipa Jelacica koji su na Europskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju. Lino Cervar Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

“Ja nisam govornik kao Lino, ali ispričavam se što ste se morali nervirat. Ali dao Bog da se vi uvijek nervirate i živcirate, a da mi donesemo medalju doma. Od srca vam hvala u ime cijele ekipe. Nadamo se da ovo nije zadnji doček. Jučer smo malo proslavili medalju i imamo vjerojatno i novu himnu”, rekao je Duvnjak i potom krenuo s ostalim igračima pjevati Željku Musi.

Program na Trgu bana Jelačića počeo je u 11 sati, a u podne su na pozornicu izašli Zaprešić Boysi koji su zagrijavali navijače do dolaska rukometaša.

27.01.2020., Zagreb – Docek hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Trgu bana Josipa Jelacica koji su na Europskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Reprezentacija je nešto iza 12.30 u otvorenom autobusu stigla u centar grada, a na središnjem zagrebačkom trgu dočekalo ih je nekoliko tisuća navijača. – Cijela Hrvatska može biti ponosna na naše igrače, na stožer. S ponosnom možemo reći: “kapa do poda” za sve što su nam pružili. Svi su istrošeni, istučeni. Nadam se da će do olimpijskih kvalifikacija biti spremni i zdravi, rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac koji je objasnio zašto su igrači inzistirali da se već u nedjelju vrate u Hrvatsku: – Neki od naših igrača za 4-5 dana već igraju važne utakmice u svojim klubovima, prema tome svaki trenutak boravka s njihovim obiteljima je dragocjen. Želja je da dobiju barem dva dana da budu u krugu obitelji.

“Ponosan sam na vas, bili ste veliki vjetar u leđa cijeli turnir, želim vam se zahvaliti. Bili smo tužni poslije poraza, ali kada ovo vidimo, stvarno smo presretni”, rekao je Igor Karačić na bini.

OGLASI

Loading