Select Page

PORIN: Najbolji izvođač posmrtno Massimu, pjesma godine “Trebaš li me” – Eni i Cvek!

PORIN: Najbolji izvođač posmrtno Massimu, pjesma godine “Trebaš li me” – Eni i Cvek!

U Boćarskom domu u Zagrebu održava se najvažniji diskografski događaj godine – dodjela glazbene nagrade Porin. Porin slavi okrugli, trideseti rođendan prisjećanjem na nezaboravne izvedbe i laureate čija se glazba ne zaboravlja. Nagrade za životno djelo ove su godine dodijeljene Marijanu Banu, Dušanu Šarcu i posmrtno Massimu.

Porina za pjesmu godine dobili su Eni Jurišić i Matija Cvek za pjesmu Trebaš li me.

Porina ‘Za najbolji album’ dobio je album ‘Dovoljno je reći…Aki’ u izvedbi Parnog Valjka i prijatelja.

Nominirani su bili i Tedi Spalato (Ime mi je nevažno), Silente (IV), Darko Rundek & Jazz orkerstar HRT-a (Za vašu posljepodnevnu razonodu) te Chui (Zagreb-Berlin).

Nagradu za ‘Najbolju žensku vokalnu izvedbu’ dobila je Ivana Kindl (Netko me čuva). Uz Ivanu nominirane su bile Lu Jakelić i Vanna.

Nagrade za životno djelo ove su godine dobili Marijan Ban, Dušan Šarac i posmrtno Massimo, koji je posthumno dobio i Porin za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Zamisli. Nagrada je na svečanosti uručena Dušanu Šarcu.

– Ja nisam nostalgičar toliki da ovo danas ništa ne valja, a ono prije je vrijedilo. Iako ima nešto istine u tome. Uostalom, još je i Platon rekao kakva je muzika takva je država, puno hvala!, kazao je Šarac.

Kao ‘Najbolji album jazz glazbe’ Porina je dobio album ‘Insite’ u izvedbi Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a

Nominirani su bili i ‘Hold on’ (B’s Funstallation), ‘New horizons (Zvonimir Radišić trio), ‘Old school’ u izvedbi (Worls Okayest Pianist – Petar Ćulibrk) te ‘The keyboard extravaganza’ (Joe Kaplowitz).

Porina u kategoriji ‘Najbolji album Hip Hop glazbe’ osvojio je Edo Majka za album ‘Moćno’.

Nominirani su bili i Tram 11 (jedan i jedan) te Hiljson Mandela (Ivan Hilje).

Porina za ‘Najbolji album klasične glazbe’ osvojila je ‘Hrvatska misa’ Borisa Papandopula u izvedbi Zbora HRT-a pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, te Martine Gojčete Silić, Stjepana Franetovića i Roberta Kolara.

Porin u kategoriji ‘Najbolja muška vokalna izvedba’ dodijeljen je posmrtno Massimu za pjesmu ‘Zamisli’.

Nominirani su bili i Dino Jelusic (Ti dobro znaš) i Matija Cvek (Visine).

Porina u kategoriji ‘Novi izvođač godine’ osvojio je Marko Bošnjak.

Nominirani su bili i Miach te Zvonimir Radišić.

Porina za najbolji album zabavne glazbe osvojio je album ‘Ime mi je nevažno’ Tedija Spalata. 

Nominirani su bili i albumi ‘Minut srca mog’ Jelene Rozge te ‘Nostalgija’ Đanija Stipaničeva.

Porina za najbolji album rock glazbe osvojio je album ‘Kao sad’ Daleke obale.

Uz Daleku obalu nominirani su bili album ’20 Years On The Road’ Tomislava Golubana i ‘Javi se kad stigneš’ grupe Vatra.

Voditelji svečanosti su Danijela TrbovićRobert FerlinZrinka CvitešićMarko ToljaBarbara Kolar, Duško ĆurlićIva Šulentić i Ivan Vukušić. Publiku su, između ostalih zabavljali Neno BelanSilenteVannaElemental i Tedi Spalato, Darko RundekElemental, SvadbasDetour, Lu JakelićEdo Maajka, Mia Dimšić, Ivan Dečak i Jazz orkestar HRT-a.

Organizatori su istaknuli da je posebnost ovog Porina svakako i broj prijava jer je u odnosu na prošlu godinu prijavljeno čak 40 albuma više u kategoriji Album godine, pa je tako ove godine prijavljeno čak 303 albuma, dok se 379 pjesama našlo u prijavama za pjesmu godine. Znakovito je i da se u kategoriji Novi izvođač godine našlo čak njih 84.

OGLASI

Loading