Select Page

S PREDIZBORNOG SKUPA U VIRU: HNS je odgovor da nam se ne dogodi platformaška vlast

S PREDIZBORNOG SKUPA U VIRU: HNS je odgovor da nam se ne dogodi platformaška vlast

Četvrti predizborni skup u okviru kampanje za opće izbore koji će se održati u mjesecu listopadu u organizaciji Općinskog odbora HDZ-a BIH Posušje održan je u četvrtak 25. rujna 2014. u Viru.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik temeljnog ogranka HDZ BiH Vir Branko Mikulić, da bi se nakon njega skupu obratio predsjednik OO HDZ BiH Posušje i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije, Ivica Pavković.

Ponovno se dotakao stanja u općini prije dolaska HDZ-a na vlast, kada je vladala potpuna bezidejnost, i na stanje kakvo je danas pa je istakao nekoliko projekata koji su završeni ili su u fazi završetka: uključena javna rasvjeta u cijelom gradu, urađeni nogostupi u samom središtu grada, uređen park uređeni kružni tokovi i zelene površine, u školama se prelazi na jeftiniji način grijanja, asfaltirane su i uređivane gradske i lokalne ceste kao nikada do sada, uvedene nove autobusne linije, a uskoro će biti i postavljena moderna autobusna stajališta, nastavljena izgradnja vodovodne mreže, stavljanje u pogon radne snage svih općinskih javnih poduzeća i ustanova, nabavljeno je dosta novih strojeva i mehanizacije, za par dana će biti otvoreno novo krilo Doma zdravlja, pokrenut športski i kulturni život u općini Posušje, HŠK Posušje je ponovno na stabilnim nogama, odlično odrađen popis stanovništva uz posebnu pohvalu mladeži stranke.

Naglasio je odličnu suradnju i koordinaciju Općine i Županije tijekom realiziranja projekata. Isto tako upozorio je na vlast u Federaciji koja svakim svojim činom želi uzeti dostojanstvo hrvatskom narodu. Kazao je da novac u širokom luku zaobilazi našu Županiju koja je zakinuta za pravednu raspodjelu sredstava od javnih prihoda i na taj način je se želi osiromašiti i centralizirati svu financijsku i gospodarsku moć u Sarajevu.

Iako je skup u Gradcu bio posvećen temi braniteljske populacije i ovdje je naglašeno da će jedan od prioriteta zastupnika u Parlamentu FBiH biti zaštita i vraćanje prava branitelja HVO-a, te da će se zalagati za pravednu reviziju, a ne za selektivnu koju provodi aktualni federalni ministar.

Skupu se obratio i kandidat za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Bešlić koji je više govorio o odnosu Vlade Federacije prema Županijama koji je. Kazao je kako se s Federalne razine Županije naveliko zakida za milijunske iznose i da treba pod hitno mijenjati Zakon o pripadnosti javnih prihoda kako bi raspodjela bila jednaka po stanovniku u Federaciji, a ne kao sada da jedan stanovnik u Sarajevu vrijedi kao dva u Posušju. Pozvao je sve nazočne da u što većem broju izađu na listopadske izbore i svoj glas daju HDZ-u BIH i koaliciji Hrvatskog narodnog sabora.

Na listi za županijsku Skupštinu koalicije HNS-a su Zdravko Bešlić, Dario Sesar, Kristina Milas i Ljubica Marić iz HDZ-a BiH, Ivan Tokić ispred HSP Herceg-Bosne, te Klaudija Karamatić ispred HSS-a, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH su Ivica Pavković ispred HDZ-a BiH i Mario Karamatić ispred HSS-a i za Parlament BiH Helena Lončar ispred HDZ-a BiH.

Sljedeći predizborni skup najavljen je za subotu, 27. rujna 2014. u Vinjanima kod osnovne škole s početkom u 19 sati.

DSC_0003 DSC_0014 DSC_0017 DSC_0026 DSC_0029 DSC_0034 DSC_0035 DSC_0038 DSC_0040 DSC_0043 DSC_0059 DSC_0061 DSC_0065

Posusje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading