Select Page

Sa sastanka u Splitu: Osigurano pola milijuna kuna za proces izrade glavnog projekta pročistača pitke vode na Senjakovini

Sa sastanka u Splitu: Osigurano pola milijuna kuna za proces izrade glavnog projekta pročistača pitke vode na Senjakovini

Sa sastanka u Splitu: Osigurano pola milijuna kuna za proces izrade glavnog projekta pročistača pitke vode na Senjakovini.

U poslovnoj zgradi Hrvatskih voda u Splitu održan je sastanak u svezi izgradnje pročistača pitke vode na Senjakovini.

Na poziv Irine Putice, direktorice Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana u Hrvatskim vodama sastanku su nazočili Ante Begić – načelnik općine Posušje, Frano Lebo – direktor JP Vodovod Posušje, Barbara Vuletin dipl. ing. građ.

Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu čija je realizacija od velike važnosti ne samo za Posušje već i šire područje sjevernog dijela Imotske krajine koje bi njime dobilo vodu za piće o čemu već postoji potpisan međunarodni ugovor o zajedničkom nastupu i distribuciji te vode.

Preduvjet za to je izrada glavnog projekta. Na tom tragu postignut je konkretan dogovor kojim će Hrvatske vode ovaj projekt sufinancirati u iznosu od 400.000,00 kn, dok će općina Posušje sudjelovati sa 100.000,00 kn.

Načelnik Begić i direktor Lebo zahvalili su predstavnicima Hrvatskih voda na svim dosadašnjim aktivnostima kao i na ovoj konkretnoj financijskoj pomoći koja će biti od velike koristi u samoj realizaciji ovog strateškog projekta, dok je gđa. Putica izrazila želju za nastavkom suradnje po svim ostalim pitanjima za ovaj kapitalni projekt.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading