Select Page

“Šestica” Posušja uz četiri Glavinina gola

“Šestica” Posušja uz četiri Glavinina gola

Nogometaši HŠK Posušje su savladali HNK Neum u 17. kolu Druge lige FBiH – Jug rezultatom 6:0 na Mokrom Docu.

Od početka utakmice Posušje je posjedom lopte kontroliralo igru bez većih prilika sve do 20. minute. Onda je uslijedila jedna povratna lopta na 18 metara za Davora Landeku koji je šalje pored gola. Ubrzo nakon toga u 27. minuti u još boljoj prilici je Jure Glavina, ali loptu šalje na isto mjesto kao i Landeka.

Eurogol Glavine

Inicijativa “plavo-bijelih” se isplatila u 31. minuti. Dosuđen je slobodan udarac na nekih 19 metara. Loptu uzima Glavina i u maniri najboljih izvođača svijeta loptu neobranjivo šalje u gornji desni kut za prednost domaćina.

rsz_20180318_145928

Prednost su domaćini mogli povećati u 33. minuti. Na ubačaj Glavine u gužvi s pet metara Krešo Crnogorac loptu šalje malo iznad grede. Glavina iz slobodnjaka prijeti ponovno u 41. minuti, ali ovog puta gostujućo vratar je siguran.

Gosti prvi put ozbiljnije prijete u 43. minuti iz jedne kontre iz koje su uspjeli dobiti samo korner. Poluvrijeme je završilo 1:0.

Prva prilika za Posušje u drugom djelu došla je u 57. minuti s lijeve strane nakon ubačaja Marka Jukića, ali Hrvoje Čuić glavom puca ravno u vratara gostiju. Tri minute kasnije 2:0. Nakon solo prodora Landeka rutinski šalje loptu u mrežu pored nemoćnog Dražena Burića.

rsz_20180318_145822

U 64. minuti na semaforu je već stajalo 3:0. Domaćini su kratkim pasevima izigrali gostujuću obranu dok je Glavini preostalo samo da loptu pospremi s druge stative u praznu mrežu. Golijada se nastavila četiri minute poslije kada na ubačaj Jukića za 4:0 pogađa Čuić.

Čuić u 73. minuti bilježi asistenciju, kojoj je kumovala velika pogrješka vratara gostiji Burića, kojeg duga lopta preskače, a to ne oprašta Glavina koji dolazi do hat-tricka na današnjoj utakmici, a Posušje do svog petog gola.

IMG-20180318-WA0002

No ni tu nije bio kraj. Jedna duga lopta koja “para” obranu Neumljana, dolazi do mladog Ivana Bešlića, on nesebično poslužuje Glavinu koji dolazi do četvrtog gola na utakmici. S tim rezultatom se utakmica i završila, Posušje – Neum 6:0. Budući da je Klis bio bolji od Tomislava, Posušje je na ljestvici povećalo bodovnu prednost upravo ispred Klisa na šest bodova.

Utakmicu je pratilo oko 300-tinjak gledatelja a među najglasnijima su bili “Poskoci” koji su cijelu utakmicu bodrili svoju momčad.

Posušje.net

OGLASI

Loading