Select Page

„Sigurno u prometu“ – OŠ Ivana Mažuranića najbolja

„Sigurno u prometu“ – OŠ Ivana Mažuranića najbolja

Osnovna škola Ivana Mažuranića u Posušju bila je domaćin 20. županijskog natjecanja „Sigurno u prometu – 2016“, prometno – edukativnog natjecanja učenika iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila, te vještina upravljanja biciklom. Natjecanje u organizaciji Auto – moto kluba „Hercegovina“, održano je u maloj sportskoj dvorani u subotu, 14. svibnja u Posušju, a pravo sudjelovanja imali su učenici 14 osnovnih škola Zapadnohercegovačke županije.

Tradicionalno, Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje je imala najviše uspjeha na natjecanju osvojivši prvo mjesto i pehar kao škola čiji su učenici ukupno bili najbolji na natjecanju. Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Osnovna škola fra Stipana Vrljića iz Sovića, dok je treće mjesto zauzela Osnovna škola Vranić.

U kategoriji dječaka prvo mjesto i glavnu nagradu bicikl osvojio je Mario Nenadić iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje, drugo mjesto je osvojio učenik Osnovne škole Vranić Ivan Soldo, a treće mjesto još jedan učenik Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Posušja, Petar Šušnjar.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto i bicikl osvojila je Mia Miloš, učenica Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda, drugo mjesto je pripalo Osnovnoj školi Stipana Vrljića iz Sovića i njihovoj učenici Ani Mikulić, dok je treće mjesto osvojila učenica Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Posušja Mia Galić.

Učenicima su osim njihovih nastavnika koji su ih pratili, podršku dali i tajnik Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ Ljubo Tomić, ali i glavni tajnik Auto – moto saveza u Bosni i Hercegovini Zoran Pinjuh koji je kazao kako je cilj ovog natjecanja poučiti učenike o mogućim opasnostima u prometu i dati im neka znanja i vještine o tome kako se ponašati u prometu. Najavio je i međužupanijsko natjecanje koje se ove godine održava 21. svibnja u Novom Travniku.

Posušje.net

OGLASI

Loading