Select Page

SIPA u rad pustila modernu internet stranicu

SIPA u rad pustila modernu internet stranicu

U okviru kontinuiranog procesa moderniziranja i jačanja kapaciteta, te razvijanja odnosa sa javnošću, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) od petka pustila je u rad novu web stranicu dizajniranu u skladu sa najsuvremenijim trendovima.

Nova web stranica omogućava građanima jednostavno praćenje novosti i događanja u vezi s aktivnostima SIPA-e, moderniji prikaz sadržaja, olakšano pretraživanje i pristup informacijama, te integraciju s društvenim mrežama i dijeljenje sadržaja. Upotrebom responsive web dizajna građani mogu pratiti i preko mobitela i tableta.

Na web stranici mogu se pronaći osnovne informacije o SIPA-i, njenim nadležnostima i organizacionoj strukturi, realiziranim akcijama, suradnji sa drugim agencijama i institucijama, medijski izvještaji i mnoge druge zanimljivosti.

U okviru posebne rubrike ”Kontakti” nalazi se i elektronski obrazac za prijavu nezakonitosti. Putem elektronskog obrasca građani mogu, pored uobičajenih mehanizama komunikacije (telefon, e-mail, dolazak u službene prostorije, krimolovac), podnijeti i elektronsku prijavu kaznenog djela.

Modernizacijom postojeće web stranice redizajniranjem, unapređenjem funkcionalnosti i dodavanjem novih modula, uz pomoć kompanije ”Lampa Studio” iz Sarajeva, SIPA je dobila reprezentativan produkt koji odgovara imidžu vodeće policijske agencije u BiH i šire, priopćila je SIPA.

OGLASI

Loading