Select Page

ZVORNIK: 24-godišnji terorist Nerdin Ibrić posljednjih se mjeseci čudno ponašao i u prakticiranju vjere

ZVORNIK: 24-godišnji terorist Nerdin Ibrić posljednjih se mjeseci čudno ponašao i u prakticiranju vjere

OSA je u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH, ali bez detalja šta bi mogao biti mogući motiv, objavila je FTV

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske rekao je da Ministar Lukač: Ovo bi mogao biti početak mnogo gorih događanja u BiHsu poznati novi detalji napada, a da je policija odmah nakon napada blokirala kuću napadača u selu Sapna.

“Dovezao se pred policijsku stanicu, napustio vozilo i smrtno ranio jednog policajca, a potom i ranio dvojicu. Sve vrijeme je uzvikivao ‘Allahu ekber’. Ostali policajci s njim su razmijenili vatru, a on je pucao iz sačmarice”, rekao je Lukač za RTRS i dodao: “U njegovom automobilu naknadno su pronađeni pištolj i još jedna puška. Kako informacije s terena kažu, 24-godišnji napadač Nerdin Ibrić se posljednjih mjeseci ponašao čudno. Prilikom obavljanje molitve u džamiji izdvajao se načinom prakticiranja vjere. Pretpostavke su da je bio povezan s vehabijskom zajednicom.”

OSA je u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH, ali bez detalja šta bi mogao biti mogući motiv, objavila je FTV.

vecernji.ba

OGLASI

Loading