Select Page

ZVORNIK: 24-godišnji terorist Nerdin Ibrić posljednjih se mjeseci čudno ponašao i u prakticiranju vjere

ZVORNIK: 24-godišnji terorist Nerdin Ibrić posljednjih se mjeseci čudno ponašao i u prakticiranju vjere

OSA je u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH, ali bez detalja šta bi mogao biti mogući motiv, objavila je FTV

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske rekao je da Ministar Lukač: Ovo bi mogao biti početak mnogo gorih događanja u BiHsu poznati novi detalji napada, a da je policija odmah nakon napada blokirala kuću napadača u selu Sapna.

“Dovezao se pred policijsku stanicu, napustio vozilo i smrtno ranio jednog policajca, a potom i ranio dvojicu. Sve vrijeme je uzvikivao ‘Allahu ekber’. Ostali policajci s njim su razmijenili vatru, a on je pucao iz sačmarice”, rekao je Lukač za RTRS i dodao: “U njegovom automobilu naknadno su pronađeni pištolj i još jedna puška. Kako informacije s terena kažu, 24-godišnji napadač Nerdin Ibrić se posljednjih mjeseci ponašao čudno. Prilikom obavljanje molitve u džamiji izdvajao se načinom prakticiranja vjere. Pretpostavke su da je bio povezan s vehabijskom zajednicom.”

OSA je u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH, ali bez detalja šta bi mogao biti mogući motiv, objavila je FTV.

vecernji.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading