Select Page

SIPA započela akciju “Oscar”: U tijeku uhićenje osam osoba

SIPA započela akciju “Oscar”: U tijeku uhićenje osam osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su rano jutros akciju kodnog naziva “Oscar” koja se izvodi na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća.

U tijeku je lišenje slobode osam osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. Vrše se pretresi objekata na deset lokacija.

Navedene aktivnosti realiziraju se u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Sarajevske županije i MUP-a Unsko-sanske županije.

Osobe lišene slobode u okviru ove akcije sumnjiče sa da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine kontinuirano, od lipnja do prosinca 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojne droge „heroin“ i „skunk“ iz BiH u Republiku Srbiju radi pribavljanja proupravne imovinske koristi, priopćeno je iz SIPA-e.

Policijski službenici SIPA-e, u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srbije i MUP-a Tuzlanske županije, proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnovane sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužiteljstvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koja se danas realiziraju.

Više informacija o akciji bit će priopćeno tijekom dana.

vecernji.ba

OGLASI

Loading