Select Page

Zavjetovanje posuškog bratstva

Zavjetovanje posuškog bratstva

Na blagdan Bezgrešnog začeća BDM, zaštitnice naše župe 08. prosinca 2014., za vrijeme večernje svete mise u 18 sati u crkvi u Posušju, slavili smo obred primanja i obnavljanja zavjetovanja i trajnih zavjetovanja na evanđeoski život u franjevačkom svjetovnom redu.

Sestre Marijana Penava i Ljuba Bešlić su primljene u Franjevački svjetovni red, sestre: Danica Bakula, Zdenka Topić i Ružica Vranjković su prvi put obnovile zavjet, sestre: Mara Arapovič, Slava Begić i Adrijana Marić su drugi puta obnovile zavjet, a trajno su se zavjetovale sestre: Marina Bakula, Mira Ćorić, Ljubica Karamatić, Iva Mikulić, Nada Raič i Ivica Škrobo.

Misu je predslavio fra Ljubo Kurtović duhovni asistent područnog bratstva uz asistenciju fra Marka Dragičevića duhovnog asistenta OFS Posušje a članove glazbene sekcije frame su sviranjem i pjevanjem uzveličali svetu misu.

bratstvo_zavjet_2

Nakon propovijedi uslijedio je obred primanja i zavjetovanja po Obredniku, kojom prigodom su sestre dale obećanje da će prihvatiti evanđeoski način života, surađivati sa svom braćom i sestrama kako bi bratstvo bilo prava crkvena ustanova, živa franjevačka zajednica.

Naša srca, ispunjena radošću i ljubavlju, zahvalno su klicala Bogu, nošena žarom vjere koju nam je Svevišnji dao.

Iz života franjevačkog svjetovnog reda

U petak 05.12.2014. bratski i pastoralni pohod našem bratstvu obavili su: područni i nacionalni duhovni asistent fra Ljubo Kurtović i područna ministra sestra Ankica Zelenika, Prisutne su bile sestre Anela Martić područna doministra i Josipa Vukoja područna rizničarka.

Pohod je započeo u 17 sati susretom pohoditelja s Vijećem bratstva. Razgovaralo se o životu u bratstvu i našim aktivnostima. Posebno o trajnoj formaciji i radu vijeća, odnosima s drugim bratstvima, posebno o odnosima s franjevačkom mladeži, izvršavanju uputa međunarodnog vijeća OFS i prisutnosti našeg mjesnog bratstva u našoj župi. Također su pregledali i knjige – administrativno vođenje bratstva, a u svom pismenom izvješću dati će nam smjernice za naš daljni napredak i rast u franjevačkom zajedništvu i svjedočenju.

OFS
s. Mirjana Bakula

OGLASI

Loading