Select Page

ŠIROKI BRIJEG: Izložba skulptura Ljube Mihalja Skokića

ŠIROKI BRIJEG: Izložba  skulptura Ljube Mihalja Skokića

Sinoć je u prostoru Narodne knjižnice Hrvatskog kulturnog doma Široki Brijeg otvorena je izložba skulptura Ljube Mihalja Skokića iz Rakitna.

U uvodnom dijelu ovoga kulturnoga događaja obratio se Srećko Slišković, voditelj HKD i Likovne kolonije ističući kako dugo prati Ljubine radove izuzetne vrijednosti što potvrđuje i ova izložba. Posebice je naglasio njegov rad i u tuđini, a još više u svom Rakitnu.

IzlSkul-LJM1_pec_bih_060617

– Čitav Ljubin opus može se svesti na tri vertikale – vjera, domovina, život. A vjera u život i snažna volja za životom prožimaju svako Ljubino djelo. Njegovi likovi su sveci, državnici, sportaši i uopće ljudi. On se vratio svojim korijenima, vadi ih iz zemlje ne dopuštajući da istrunu, naglasio je Slišković.

U sklopu programa nastupila je Lucija Zovko izvodeći na gitari pjesme Lidije Bajuk. Recitator, glumac i sociolog Jozo Kolobarić recitirao je pjesme fra Vlade Lončara „Rakitski nocturno“ te izvadak iz teksta Ljube Kovača „Hercegovački Michelangelo“. Dobro posjećenu izložbu otvorio je gradonačelnik Miro Kraljević ističuči vrijedne radove autora Mihalja, uputio čestitke te potaknuo na suradnju svih kulturnih djelatnika. Inače, kipar Ljubo Mihalj Skokić iz Rakitna izlagao je svoje radove daleko dalje iz svoga Rakitna, Posušja i Hercegovine – u Hrvatskoj, Njemačkoj, Francuskoj.

IzlSkulLJM2_pec_bih_080617

Autoru Ljubi pristigle su čestitke i pohvale za uporan rad i u 77.godini života. I sam se svima u Narodnoj knjižnici zahvalio na organizaciji izložbe i na pohvalama. Na izložbu su pristigli Posušani, Širokobrijeržani, Čitlučani i Rakićani sa svih strana a otvorena je do 16.lipnja 2017.godine u prostorima Narodne knjižnice u Širokiom Brijegu.

PC/VL

OGLASI

Loading