Select Page

U FRANJEVAČKOJ KAPELICI: Napretkov božićni koncert održan u Mostaru

U FRANJEVAČKOJ KAPELICI: Napretkov božićni koncert održan u Mostaru

Svečani božićni koncert Hrvatskog kulturnog društva Napredak Glavna podružnica Mostar održan je u četvrtak u franjevačkoj kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostar.

Uz pratnju tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca i pod ravnanjem Davora Markote, nastupili su vrhunski solisti Vedrana Šimić, sopranistica koja ima status samostalne umjetnice, a nastupala je na scenama zagrebačke, riječke, splitske i sarajevske opere, mezzosopran Monija Jarak – Mikulić, bariton Karlo Miličević te župni zbor svete Cecilije.

Na programu su bile neke od najljepših hrvatskih tradicionalnih božićnih skladbi poput Veselje ti navješćujem, Radujte se narodi, Narodi nam se, Tiha noć.

Dopredsjednik HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka, istaknuo je kako su te tradicionalne pjesme pisane s radošću i dolaze ravno iz srca.

– Pjevaju se u našem narodu božićne pjesme, a svaka od njih svjedoči da je u svakom blagdanskom božićnom običaju ugrađena duhovna dimenzija. Božić slave i oni koji ne poznaju njegovo teološko i vjerničko značenje, a time i ne slute da je to najveći dar što ga je Bog učinio čovjeku kad je odlučio roditi se kao ljudsko dijete. Božićno je vrijeme, vrijeme posebne radosti i milosti, stoga je Glavna podružnica HKD Napredak Mostar odlučila darovati ljubiteljima glazbe i božićnih pjesama jedan ovakav koncert – poručio je Landeka.

Organizatori su zahvalili pojedincima i institucijama koje su pomogli u organizaciji božićnog koncerta: Vladi Hercegovačko neretvanske županije i njezinu predsjedniku Nevenku Hercegu, Gradu Mostaru, kompaniji Meggle iz Posušja, poduzeću Messer iz Mostara, Središnjoj upravi HKD Napredak u Sarajevu, poduzeću za grafički dizajn Objektiv iz Mostaru, tiskari Fram Ziral, kao i župniku fra Boži Miliću koji je ustupio kapelicu Franjevačke crkve sv. Petra i Pavla za održavanje koncerta.

vecernji.ba

OGLASI

Loading