Select Page

ŠIROKI BRIJEG: Policija na javnom udaru zbog rođendanskoga tuluma

ŠIROKI BRIJEG: Policija na javnom udaru zbog rođendanskoga tuluma

Unatoč tome što danonoćno nesebično sudjeluju u spašavanju brojnih ugroženih građana na cesti i drugdje, osobito mladih, širokobriješki policajci su se u posljednjih mjesec dana našli na meti javnih prigovora gotovo na svakom koraku, od školskih klupa do groblja, a sve zbog jednog famoznog rođendanskoga tuluma.

Naime, još 9. listopada, usred noći, točno u 1.51 sat, stigao im je poziv iz Doma zdravlja o maloljetniku (17) koji je u polusvijesnom stanju upućen u mostarsku bolnicu zbog ozljeda kostiju lica. Kako se to obično čini, policajci su alarmirali kolege u Mostaru zbog mladićeva uzorka krvi koji je potom poslan na vještačenje u sarajevski JU Zavod za zdravstvenu zaštitu, te otišli do vikendice u naselje Dubrave i tamo zatekli nekolicinu preostalih sudionika proslave, od kojih su i uzeti podaci. Tako je počela istraga koja još nije okončana. Nitko od policajaca ne želi (ne)službeno govoriti o tome, i to ne samo što je riječ o maloljetniku nego i što su ih pojedinci javno prozivali za zataškavanje slučaja i prikrivanje “tatinih sinova”, kao i pogrdno nazivali “njuškama i vidovnjacima, koji preko slika ispituju slučaj”. Kako jedini kažu, razlog zbog kojih nas na ovako sramotan način prozivaju i njima je i nama poznat, a nije vezan uz ovaj predmet. Iz Tužiteljstva ZHŽ-a potvrđuju da im je iz PU dostavljen čitav spis s iskazima svjedoka i medicinskom dokumentacijom, preko koje bi dvojbe o tome je li 17-godišnjak, inače nagrađivani karataš nesklon ekscesima, pretučen ili je na njega pri ljuljanju pala teška nogometna vratnica ispod koje je i zatečen, uskoro bi mogao odgonetnuti tužitelj i medicinski sudski vještak. Kako doznajemo iz ovog zavoda, mladić je imao 1,75 promila alkohola pa se vjerojatno zbog toga i snažnog udarca u glavu ne sjeća što mu se u spornim trenucima zbilo.

– Dvojica vršnjaka su ga zatekla u potrbušnom položaju s vratnicom na glavi na travnatoj površini u blizini vikendice te ga spasila od mogućih kobnih posljedica. Ni njemu, a ni ostalih više od 20 sudionika na proslavi rođendana nije poznato da se prethodno s nekim na bilo koji način sukobio, kaže nam jedan od svjedoka. Inače, trenutačno se isključuju mogućnost svih “čaršijskih” prepričavanja – da su policajci tek sutradan obišli teren, da na mjestu događaja nisu popisali osobe koje su bile na rođendanu, pa da nisu ispitali sve poznate sudionike ili da su neki od njih pobjegli iz BiH, te da su tek deveti dan obavijestili tužitelja Boru Čuljka koji je izviješćen još za vrijeme dok se vršio očevid, kao i to da sudski vještak do današnjeg dana nije angažiran, što realno nije ni mogao biti dok nije stigla sva medicinska dokumentacija u kojoj se spominju ozljede usne, nosa i jagodične kosti, bez prijeloma čeljusti, niti da je nakon nekoliko tjedana podignuta prijava protiv “nepoznate osobe”, jer još nije ni završena istraga u kojoj nisu ni imali krvavi džemper kao dokazni materijal, a koji je jedna sudionica dostavila obitelji – opran!

vecernji.ba

OGLASI

Loading