Select Page

Široki Brijeg, Posušje i Nevesinje predstavljaju BiH na Europskom cheerleading prvenstvu

Široki Brijeg, Posušje i Nevesinje predstavljaju BiH na Europskom cheerleading prvenstvu

Od 1. do 3. srpnja 2016. godine u Beču se održava se Europsko cheerleading prvenstvo. Na prvenstvu pravo sudjelovanja imaju samo klubovi koji su na državnom prvenstvu osvojili prvo ili drugo mjesto.

Od sada svake godine Europsko cheerleading prvenstvo održavat će se u ljetnom terminu, a od ovo godine i službeno kao sport. Po prvi put sportaši će prolaziti doping kontrolu.

Bosnu i Hercegovinu će na Prvenstvu predstavljati Hrvatski cheerleading klub Široki, Hrvatski plesni klub Posušje te Plesni klub ”Let’s Dance” Nevesinje.

Prvi dan prvenstva je službeno otvorenje prvenstva te sastanak za trenere i konferencije za novinare, drugi dan održava se prvenstvo za seniorski uzrast, a treći dan prvenstvo za juniorski uzrast. Na prvenstvo stižu sportaši iz 31 zemlje članice Europskog cheerleading saveza.

Cheerleading je službeno priznat kao sport 2013. godine i od tada popularnost sporta raste. Gledajući samo podatke iz Bosne i Hercegovine da u savezu ima preko 800 prijavljenih sportaša i svake godine se broj povećava, a pokreću se klubovi diljem zemlje.

Samo ove godine pokreću se dva kluba koja bi trebala svoj prvi natjecateljski nastup ubilježiti na državnom prvenstvu koje će se u ožujku 2017. godine održati u Posušju. Radi se o klubovima iz Ljubuškog i Banja Luke.

jabuka.tv

OGLASI

Loading