Select Page

ŠIROKI BRIJEG: Sastanak koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine

ŠIROKI BRIJEG: Sastanak koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, danas su u Širokom Brijegu održali službeni sastanak s predsjednicima županijskih Vlada, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina izabranih ispred HDZ-a BiH, na sve aktualne teme lokalnih zajednica.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević bio je domaćin održanog sastanka, te je uz nazočne moderirao sastankom.

Predsjednik Čović nazočne je informirao o aktualnim političkim pitanjima o kojima se intenzivno razgovara već duže razdoblje, posebno s aspekta političkih susreta oko Izbornog zakona BiH. Također, dr. Čović je istaknuo kako uz pojačan dijalog svih političkih predstavnika uz nazočnost međunarodnih predstavnika, politički dogovor u ovoj neizbornoj godini ne smije izostati.

Na sastanku se razgovaralo i o suradnji i koordinaciji s Vladom Republike Hrvatske, koju su osim državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonke Milasa prezentirali zastupnici u Saboru RH Nevenko Barbarić i Radoje Vidović.

Transferi nižim razinama vlasti, bila je također tema na sastanku. Nazočne je o aktivnostima Vlade Federacije kao i odluci o Tekućm transferima drugim razinama vlasti i fondovima, Županijama, sredstva iz aranžmana s MMF-om, upoznala Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi Federacije BiH. Naglašeno je kako ova sredstva predstavljaju pomoć proračunima županija, gradova i općina za provođenje strukturalnih reformi, te za prevladavanje socijalnih, ekonomskih i zdravstvenih posljedica pandemije COVID-19, te za infrastrukturne projekte.

Na sastanku se razgovaralo i o Radio televiziji Herceg Bosne, gdje je zaključeno kako će nastaviti financirati ovaj mediji.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH dr. Siniša Skočibušić, govorio je o problematici virusa COVID-19, nabavci cjepiva te pokušajima ubrzane imunizacije. Istaknuo je kako cjepiva trenutno ima više nego dovoljno, te pozvao stanovništvo da se odazove cjepljenju, uz prijedlog onima koji organizuju cjepljenje, prije svega Domovima zdravlja, da otvore svoja vrata za masovno cjepljenje.

Također, potvrđeno je kako je završen zajednički projekt kojeg su općine i gradovi na čijem su čelu dužnosnici HDZ-a BiH realizirali u susjednoj Hrvatskoj kao vid pomoći u prošlogodišnjem potresu stradaloj Banovini, te je obnovljena Osnovna škola Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading