Select Page

SKANDAL NA SJEDNICI OLIMPIJSKOG ODBORA BIH: Sramotno ponašanje predsjedništva

SKANDAL NA SJEDNICI OLIMPIJSKOG ODBORA BIH: Sramotno ponašanje predsjedništva

Dana 11. 05. 2016. godine u prostorijama Olimpijskog odbora, a na poziv predsjedništva O.O. BIH održan je radni sastanak na koji su pozvani predstavnici taekwondo sporta Bosne i Hercegovine.

Sastanak je ispred predsjedništva vodio predsjednik O.O. BiH Marijan Kvesić.

Sastanku su prisustvovali delegacija taekwondo Saveza BiH ( u čijem sastavu su bili gosp. August Orlović, gosp. Zejd Dukmenić, gosp. Duško Kusmuk, gosp. Zoran Savić i gosp. Branko Stanić ) i članovi pojedinih klubova koji nisu u sustavu taekwondo Saveza BiH ( gosp. Hamza Malbašić, gosp. Ruvejd Bečirević, gosp. Goran Teofilović i gosp Aco Beštić ) te ispred ITF a Federacije BiH gosp. Džaka.

Cilj bio da se postigne dogovor

Cilj radnog sastanka je bio da se postigne dogovor kako bi klubovi koji nisu u sustavu registriranog Saveza ostvarili svoja prava a regularni Savez da ostvari svoja prava da nastupa na međunarodnim natjecanjima..

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika OO BiH, utvrdio se način na koji će se govoriti i iznijeti svoja mišljenja o problemima i ponuditi rješenja da se prevlada trenutna situacija u taekwondo sportu.

Nakon pozdrava predsjednika Saveza gospodina Augusta Orlovića za rječ se javio član pregovaračke skupine Bošnjačkih klubova koji nisu u Savezu, gospodin Hamza Malbašić gdje je on govorio oko 7 do 8 minuta i negirao TKDS HB, a gosp. Stanić mu je pod nos poturio rješenje TKDS HB i Statut iz 2002 godine u kojem stoji da TKDS BIH, TKDS HB i TARS čine reorganizirani TKDS BIH. Gospodin Malbašić je onda pohvalio Hrvate kako su se organizirali i institucionalno se zaštitili a da Bošnjaci to nisu i da nije problem u Hrvatima nego u Bošnjacima. Nakon njega rijeć je preuzeo predsjednik taekwondo Saveza Herceg Bosne gospodin Branko Stanić.

Branko Stanić je pozdravio sve prisutne i kronološkim redom je uz pomoć postojećih dokumenata detektirao probleme koji su doveli do problema u taekwondo sportu, a vezano za nemogućnost nastupanja natjecatelja iz taekwondo Saveza Herceg Bosne i pojedinih Bošnjačkih klubova na međunarodnim natjecanjima .

Pri kraju samog izlaganja bez ikakvog razloga drsko i bezobrazno pokušao ga je prekinuti u izlaganju dopredsjedik OK BIH gospodin Izet Radžo, bez obzira što on nije vodio sastanak.

Izet Radžo krenuo u fizički obračun

U tom momentu predsjednik taekwondo Saveza BiH upozorio je gospodina Radžu da ne prekida izlaganje predsjednika taekwondo Saveza Herceg Bosne, na što je Izet Radžo burno i drsko reagirao prema predsjedniku Saveza. Ustao je i krenuo prema stolu za kojim je sjedio predsjednik saveza, s namjerom da se fizički obračuna. Kad je shvatio šta je učinio napustio je radni sastanak.

Prilikom izlaska verbalno se suoćio i sa predsjednikom TKDS HB na čemu mu je isti žestoko uzvratio.
Probao je isprovocirati predsjednika TKDS HB da je svojim govorom vrijeđao, na što mu je gosp. Stanić uzvratio i podsjetio ga da je na početku svog obračanja rekao da će pročitati govor kako ne bi u zanosu i emocijama koga uvrijedio, jer su mnogi to i zaslužili te mu pokazao govor u kome sve piše. Taj govor predsjednika TKDS HB vam u originalu šaljemo u prilogu pa vas molim da ga analizirate

Moram napomenuti kako Hrvatski član OK BIH ni u jednom trenutku nije stao u obranu TKDS HB niti je imao petlju da upozori gosp. Radžu da se ne ponaša nepristojno.
Svi prisutni su osudili način komunikacije i postupanje gospodina Izeta Radže.

Realna slika u savezu

Svi su se složili da je gosp. Stanić iznijeo realnu sliku događanja u proteklom periodu i da su članovi OK BIH napustili sastanak jer ih vrijeđa istina.
Na izlasku iz prostorije za razgovore gosp. Stanić je gosp. Radži dao do znanja da njegov dopis WTFu i ETU jeste krivično djelo lažnog izvješčivanja.
Pri izlasku članovi predsjedništva i neki Fazlagić su samo rekli da nas ostavljaju da se mi dogovaramo bez prisustva OK BIH.

Na to im je gosp. Stanić uzvratio da su krajnje bezobrazni da nas pozovu na sastanak i da ga napuste pa ako misle da smo mi budale da se grdno varaju.
Rečeno im je da se ne ponašaju uopće u duhu olimpizma

Nakon odlaska gospode iz OK BIH razgovoru su odvojeno pristupili na jednoj strani Bošnjaci između se, a na drugoj strani Srbi.
Nakon kratkog vremena Srbi su se u načelu dogovorili samo ostaje da to i zvanično odrade u narednih desetak dana.
Bošnjaci su se također dogovorili i problem taekwondo sporta u BIH bi trebao biti riješen.

Nas u taekwondo Savezu Herceg Bosne ne brine ponašanje Izeta Radže koji je uzrok svih problema u taekwondou gdje je svojim nelegalnim postupanjem prekršio Statut OK BIH i lažno izvjestio Svjetsku i Europsku taekwondo federaciju, da je Ahmet Dilek predsjednik Saveza BIH, već postupak gospodina Marijana Kvesića koji nije učinio ništa da zaštiti i omoguči dalje izlaganje predsjednika taekwondo Saveza Herceg Bosne.

Također nas brine i dopis od strane Marijana Kvesića ka WTFu i ETU gdje ih lažno obavještava da postoje dva taekwondo Saveza u BIH , jedan koga predstavlja Ahmet Dilek i drugi koga predstavlja Zejd Dukmenić.

Taj dopis ima elemente krivične radnje što ćemo u narednom periodu probati regulirati krivičnom prijavom protiv gosp. Marjana Kvesić.
Molim sve koji imaju mogfučnosti da ovo objave u novinama i portalima kao i na svojim službenim stranicama da to i urade
Fojnica, 11. 05. 2016. godine

Predsjednik taekwondo Saveza Herceg Bosne
Branko Stanić

OGLASI

Loading