Select Page

SKANDALOZNO: Opet smeće na čišćenom odlagalištu iznad crkve u Posušju

SKANDALOZNO: Opet smeće na čišćenom odlagalištu iznad crkve u Posušju

Prošlih godina u organizaciji Vijeća mladih općine Posušje uz pomoć Javnog poduzeća „Vodovod“ Posušje i brojnih volontera  na prostoru općine Posušje očišćene su brojne divlje deponije u sklopu velike ekološke akcije „Jer me se tiče“.

Ljudska glupost

Cilj ove hvale vrijedne akcije, osim čišćenja divljih deponija, kojih nažalost ima na sve strane, bio je od strane mladih ljudi probuditi svijest kod svojih sugrađana da ne bacaju smeće u prirodu i da se konačno prestane sa nesustavnim odlaganjem smeća.

Međutim, kako to kod nas biva, izgleda da oni „malo“ stariji, koji bi mladima trebali biti primjer, nastavljaju po svome. Tako opet u prvi plan izbija ljudska glupost i nebriga za okoliš.

12019891_423335781206606_9151811502902200448_n

„Žalosna je činjenica da i dalje, u kontinuitetu postoji ona divlja (ne)svijest, koja dopušta ovakve stvari, bez obzira što Komunalno odvozi svo smeće i stiže do svih kutaka…“ – govore mladi koji su se neugodno iznenadili kada su ovih dana ponovo ugledali smeće na istom tom mjestu.

Žalosno i sramotno

Fotografija je snimljena iza posuške crkve, kod novog rezervoara, a sigurno nije nitko istovario ovo smeće, primjerice, iz Travnika ili Neuma, nego iz Posušja! Žalosno! Skandalozno! Sramotno! – poručuju mladi.

Ova rupa, i šire oko nje, u potpunosti je sanirana prije dvije godine gdje je prikupljeno više od 15 tona raznog otpada!

1268933_618441258186713_763203115_o

Pitamo se, je li stvarno lakše smeće odvesti u prirodu i tamo ga baciti nego ga odložiti na za to predviđena mjesta? Je li lakše voziti krupni otpad i po nekoliko kilometara nego pričekati odvoz? Je li lakše elektronički otpad nositi u šumu?

Upravo zbog tih neshvatljivih razloga divlje odlagalište iznad crkve, koje je prije dvije godine 22 volontera u višesatnoj akciji temeljito očistilo, ponovno je aktivno i zatrpano smećem.

Posušje.net

OGLASI

Loading