Select Page

ŠKORO ISPALIO: ‘Crkva je odvojena od države i maknut ću politiku iz nje. Mogu petljati još par dana…’

ŠKORO ISPALIO: ‘Crkva je odvojena od države i maknut ću politiku iz nje. Mogu petljati još par dana…’

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u sklopu svoje kampanje danas je posjetio Sesvete te prokomentirao predizborne ankete rekavši kako nije “bio u euforiji kada su govorile da rastem, ni u depresiji kada su govorile da padam”. Osvrnuo se i na same izbore te ih nazvao “malim referendumom”.

Otkrio koliko je potrošio na kampanju

Smatra kako je nemoguće da je Mislav Kolakušić potrošio samo 12 kuna na kampanju te, premda nije podnio prva financijska izvješća Državnom izbornom povjerenstvu, dao jasnu računicu koliko je dosad potrošio u svojoj predizbornoj kampanji.

“Nemoguće je to, neodrživo. Ne možete štand postaviti, morate ga kupiti, ako ništa drugo. Platio sam medijski prostor, štandove, majice, potrošio sam otprilike 1.984.356 kuna i 24 lipe. Donacija sam imao oko 150, 160 tisuća kuna. Trošim iz vlastitog džepa”, rekao je Škoro.

Kratko, ali jasno je Škoro prokometirao i ulogu Crkve u Hrvatskoj te misu za Franju Tuđmana koju je u utorak održao kardinal Josip Bozanić.

“Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva”, zaključio je Škoro.

net.hr

OGLASI

Loading