Select Page

Sljedeći tjedan počinju 56. Šimićevi susreti

Sljedeći tjedan počinju 56. Šimićevi susreti

Ovogodišnje Šimićeve susrete, koji se održavaju od 29. travnja do 3. svibnja, otvorit će u ponedjeljak, 29. travnja, izložba djela likovnih umjetnika iz Gruda.

Kako se navodi u najavi, u utorak, 30. travnja, u Mostaru bit će održan Poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače nakon čega će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomenik A. B. Šimića u Mostaru.

Istog dana, u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu s početkom u 19 sati bit će upriličeno otvaranje izložbe “Grafike, slike i crteži” akademskog grafičara Marka Živkovića, te predstavljanje slikovnice “Mjesečar” Magdalene i Andrijane Mlinarević-Cvetković.

Zadnjeg dana Šimićevih susreta, u petak, 3. svibnja, s početkom u 10 sati bit će održan Susret književnika s učenicima u osnovnim i Srednjoj školi općine Grude u Drinovcima.

U župnoj crkvi u Drinovcima održat će se sveta misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića u 19 sati, nakon čega će u dvorani Osnovne škole u Drinovcima, s početkom u 20 sati, biti upriličena svečana Akademija u čast A. B. Šimiću i Stanislavu Šimiću.

Također, bit će organizirana i dodjela nagrada mladim pjesnicima, mladim likovnim umjetnicima, ali i dodjela godišnje nagrade “Antun Branko Šimić”, te će biti upriličen nastup pjesnika, tamburaškog orkestra i zbora Osnovne glazbene škole Grude.

Pokrovitelji 56. Šimićevih susreta su predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović i predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković, priopćili su organizatori.

vecernji.ba

OGLASI

Loading