Select Page

Služena misa za poginule duvandžije na Kedžari

Služena misa za poginule duvandžije na Kedžari

Jučer je na Vran planini, na Kedžari kod Divina groba, služena sveta misa za duvandžije, kao i za sve one koji su poginuli čuvajući stada, braneći dom.

U organizaciji udruge „Vran“ i župnoga ureda Doljani misa za poginule održava se, već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, zadnje nedjelje u kolovozu kod Divina groba na Kedžari. Na jučerašnjem misnom slavlju sudjelovalo je više od 300 duša iz Rame, Doljana, Rakitna, Posušja, Tomislavgrada…

– Kaže se da voljeni nikad ne umiru dok žive oni koji ih vole. Nadamo se da smo se za to i mi ovdje okupili, u molitvi za svoje pokojne, ne želeći ih prepustili zaboravu. Danas želimo moliti za pokojne koji su nastradali noseći duhan, čuvajući ovce i za sve one koji su na bilo koji način stradali na ovome platou Risovca. Tko su ti ljudi? Ja ću to reći jasno i glasno: To su mučenici! To nisu bili nikakvi šverceri kako se to pripisivalo njima. Bio je to težak život – kazao je između ostaloga fra Andrija Jozić u uvodnoj riječi.

Na kraju misnoga slavlja izaslanstva OO HDZ BiH Prozor-Rama i Jablanica (Drago Tule i Ivan Rogić) položili su vijenac i zapalili svijeće. Uslijedilo je druženje uz pjesmu i gangu koje je nastavljeno na platou ispred groblja sve do zalaska sunca.

Blidinje.NET/rama-prozor.info

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading