Select Page

Služena misa za poginule duvandžije na Kedžari

Služena misa za poginule duvandžije na Kedžari

Jučer je na Vran planini, na Kedžari kod Divina groba, služena sveta misa za duvandžije, kao i za sve one koji su poginuli čuvajući stada, braneći dom.

U organizaciji udruge „Vran“ i župnoga ureda Doljani misa za poginule održava se, već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, zadnje nedjelje u kolovozu kod Divina groba na Kedžari. Na jučerašnjem misnom slavlju sudjelovalo je više od 300 duša iz Rame, Doljana, Rakitna, Posušja, Tomislavgrada…

– Kaže se da voljeni nikad ne umiru dok žive oni koji ih vole. Nadamo se da smo se za to i mi ovdje okupili, u molitvi za svoje pokojne, ne želeći ih prepustili zaboravu. Danas želimo moliti za pokojne koji su nastradali noseći duhan, čuvajući ovce i za sve one koji su na bilo koji način stradali na ovome platou Risovca. Tko su ti ljudi? Ja ću to reći jasno i glasno: To su mučenici! To nisu bili nikakvi šverceri kako se to pripisivalo njima. Bio je to težak život – kazao je između ostaloga fra Andrija Jozić u uvodnoj riječi.

Na kraju misnoga slavlja izaslanstva OO HDZ BiH Prozor-Rama i Jablanica (Drago Tule i Ivan Rogić) položili su vijenac i zapalili svijeće. Uslijedilo je druženje uz pjesmu i gangu koje je nastavljeno na platou ispred groblja sve do zalaska sunca.

Blidinje.NET/rama-prozor.info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading