Select Page

SNJEŽNA KRALJICA: Shiffrin pomela konkurenciju

SNJEŽNA KRALJICA: Shiffrin pomela konkurenciju

Djevojka sa pletenicama ukrala je šou na Sljemenu. Mikaela Shiffrin pomela je konkurenciju u obje vožnje. Tina Maze nije imala šanse, završila je peta s 3,5 sekunde (!) zaostatka. Očekivali smo njezin dvoboj s američkom braniteljicom titule, ali je mlada dominatorica održala sat iz slaloma i osvojila 42 tisuće eura. Bila joj je to 11. pobjeda u slalomu, a nije još navršila ni 20 godina! To je posljednja uspjela Perrine Pelen, Francuskinja koja danas ima 54 godine. Kad već spominjemo pletenice, Shiffrin je odrasla gledajući snimke Janičine dominacije.

Nosila pletenice u čast Janici

– Pletenice nosim njoj u čast! Obožavam je, nadam se da će jednog dana klinci mene gledati kao što sam se ja divila nekoć Janici. Čak me i došla zagrliti prije druge vožnje, bila sam ponosna što sam sa svojim idolom. Sjećam se kada je ovdje skijala bez štapa i rukavice, ja to nikad ne bih mogla… – kazala je uzbuđeno Shiffrin dok su je ostale skijašice ljubomorno gledale.

– Ona nije ni svjesna što radi! Samo se spusti i to je to, izgleda tako jednostavno – žalila se drugoplasirana Kathrin Zettel, koja je kasnila vrtoglave 1,68 sekunde, a trećeplasirana Nina Loeseth i s golemim zaostatkom (+2.79) stala je na postolje.

Shiffrin je dodala:

– Cure, važno je da se spuštate sa smiješkom na licu, tada vam ide sve od ruke. Mlada sam, preda mnom je bar još 15 godina karijere. Želim rušiti rekorde…

vecernji.ba

OGLASI

Loading