Select Page

SPORTSKE ATRAKCIJE: Prisjećanje na atraktivni turnir stokilaša u Rakitnu

SPORTSKE ATRAKCIJE: Prisjećanje na atraktivni turnir stokilaša u Rakitnu

Na sve strane je znano kako je posuški kraj po mnogo čemu zanimljiv. Tako je i sa sjevernijim krajolicima od Rakitna preko Bosiljne do Blidinja.

U Rakitnu spominju stare običaje i curska sila, kiseli kupus, gangu, raseljene ali i susrete u tom kraju. Uz sve ljepote imaju i bogate resurse te bogatu Monografiju. Spominju sve životne priče (smotru lažova) sve do Hajdfučke Republike „Mijat Tomić“.

Prisjetili su se i sportske atrakcije – turnira stokilaš u tom kraju koji je već pomalo u zaboravu. Neki ga pokušavaju oživjeti u Hercegovini i Dalmaciji, ali teško će se ponoviti kao u Rakitnu. Brojne su zanimljivosti uz taj spektakl na kojemu su nastupali i poznati pjevači (Mate Bulić) kao i političari te veterani splitskog Hajduka. Pjevali su, uz ostale, i Thompson i pok. Vinko Coce.

Ima poticaja da se taj spektakl pokuša vratiti podno Čvrsnice i Blidinja koji su također turistička atrakcija visoke razine zimske idile.

Posušje.net/PC

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading