Select Page

Srednja strukovna škola Posušje: Edukativnim predavanjem obilježeni Dani kruha

Srednja strukovna škola Posušje: Edukativnim predavanjem obilježeni Dani kruha

Kroz 45. minutnu kolaž prezentaciju koju su pripremili i jučer u kino dvorani predstavili učenici i profesori Srednje strukovne škole Posušje, posjetitelji su imali prilike na nešto drugačiji način upoznati se sa značajem osnovne životne namirnice-kruhom.

Izlaganjem o kruhu kroz povijest predavanja je otvorio profesor Petar Bešlić, na što se nadovezalo gospodarsko gledište značaja kruha koje su iznijeli profesorica Marijana Dumančić i učenica Kata Martić.

Poseban osvrt na značaj kruha za vjernike dao je fra Mladen Vukšić, posuški župnik, a ovaj jedinstveni pristup predavanju o kruhu je završio izlaganjem profesorice Marijane Galić, koja nam je pojasnila značaj kruha kroz književnost. Ovaj posljednji segment prigodnim recitacijama su upotpunili učenici Ante Karamatić, Jerko Bago, Jelena Pišković.

Zahvaljujući profesorici Danijeli Rezić, koja je poveznicu s temom pronašla u tekstu iz nastavne jedinice engleskog jezika, a povezujući se s određenom udrugom za misije, ovogodišnje obilježavanje Dana kruha imalo je i humanitarni karakter s ciljem pomoć djeci u Tanzaniji.

Na kraju još recimo kako je ovaj još jedan uspješan projekt Srednje strukovne škole iz Posušja voditeljskim umijećem ispunila profesorica Gabrijela Bešlić i učenica Lucija Dumančić, a vizualni dio prezentacije je uredila profesorica Vesna Galić.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading