Select Page

Stanje na cestama prema Blidinju

Stanje na cestama prema Blidinju

Dionica Tomislavgrad-Blidinje je prohodna i redovito se čisti. Dionica iz smjera Rakitna je otežano prohodna.

Cesta je zaleđena i pod snijegom.

Dionica iz smjera Jablanice trenutno nije prohodna. Nadležni su na terenu te se tijekom dana očekuje puštanje u promet ove dionice, javlja Blidinje.net.

Puše jak vjetar i smanjena je vidljivost na pojedinim dionicama puta iz svih smjerova, snijeg još uvijek pada. Vozačima se preporučuje pojačan oprez uz obveznu zimsku opremu. Za skijanje će biti otvorena mala staza, a u nedjelju četverosjed i velika staza. Trenutna temperatura iznosi -6.5 °C, tlak zraka 1000.7 hPa.

——————————-
Zbog intenzivnih snježnih padalina i mjestimično jačih udara vjetra koji stvaraju sniježne nanose, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe. Također, policija će iz prometa isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, javljaju je iz BIHAMK-a.
Na području Romanije na putnom pravcu Sarajevo-Rogatica na snazi je zabrana prometa za teretna vozila.

Na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prijevoja obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Izdvajamo putne pravce: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Vozačima na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme, navodi se u izvješću BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim prometa na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru promet preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovoj lokaciji prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je promet za teretna vozila preko 7,5 t.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

OGLASI

Loading