Select Page

Svi građani BiH koji dođu iz inozemstva moraju u izolaciju 14 dana

Svi građani BiH koji dođu iz inozemstva moraju u izolaciju 14 dana
Bosna i Hercegovina se nalazi na samom početku borbe protiv koronavirusa, koji prijeti ugroziti zdravlje građana i ukupan gospodarski život u BiH, rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija,

Tegeltija se u petak u Doboju sastao s predsjednicima entitetskih vlada Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem.

Zaključeno je da su institucije reagirale pravovremeno te da su donijele adekvatne mjere borbe protiv ovog virusa te da se epidemija nalazi pod kontrolom.

Apelirali su na sve građane u BiH da se pridržavaju uputstava nadležnih u ovakvim situacijama jer se određeni broj ljudi nije pridržavao istih.

Na prijedlog dvaju ministarstava zdravlja donesena je odluka da svi građani BiH, koji dolaze iz inozemstva, idu u izolaciju od 14 dana, a ta odluka stupa na snagu 16. ožujka.

BiH će reducirati, zaključeno je, broj graničnih prijelaza za prijelaz građana i roba.

Na sastanku je rečeno i da je neophodna svakodnevna komunikacija te će biti uspostavljena dva štaba, zdravstveni i drugi koji će tražiti rješenja kako bi se posljedice koronavirusa smanjile na ukupnu gospodarsku aktivnost.

U BiH je ukupno potvrđeno 18 slučajeva zaraženih koronavirusom, od kojih u Republici Srpskoj 15.

Sastanku su nazočili ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u RS Alen Šeranić, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, vršitelj dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, direktor Inspektorata RS Dragutin Škrebić te gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić.

Fena

OGLASI

Loading