Select Page

Stiže snijeg, evo kada će padati

Stiže snijeg, evo kada će padati

Objavljena je dugoročna vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu, a kako je priopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sljedeći tjedan očekuju se sniježne oborine.

Do kraja tjedna u Bosni i Hercegovini će prevladavati nestabilno vrijeme s kišom. Intezivnije oborine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Više sunčanih intervala izgledno je krajem tjedna u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržat oblačno vrijeme s povremenom kišom, priopćeno je.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini do 14 °C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15 °C u Bosni, a na jugu zemlje oko 18 °C.

U razdoblju od 13. do 19. studenog prevladavat će nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica. Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine oborina prognoziraju se početkom tjedna.

Pred kraj prognoziranog razdoblja, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne. Temperature zraka će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od 6 °C do 10 °C, početkom i od 2 °C do 7°C krajem tjedna.

N1.

OGLASI

Loading