Select Page

Nove cijene cigareta od 1. siječnja

Nove cijene cigareta od 1. siječnja

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine usvojio je na jučer održanoj sjednici Odluku o utvrđivanju specifične i minimalne trošarine na cigarete i na duhan za pušenje za 2018. godinu, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. Članovi Upravnog odbora su donošenjem ove odluke utvrdili da se nova minimalna i specifična trošarina za cigarete i duhan primjenjuje od 1. siječnja 2018. godine.

Prema usvojenoj odluci, koja se zasniva na Zakonu o trošarinama u BiH, od 1. siječnja 2018. godine minimalna trošarina iznosit će 2,60 KM umjesto 2,42 KM, a specifična trošarina umjesto 1,35 KM bit će 1,50 KM za pakiranje cigareta od 20 komada. Trošarina na duhan za pušenje utvrđuje se u visini od 80 posto minimalne trošarine i iznosit će 104 KM umjesto dosadašnjih 96,80 KM po kilogramu.

Porezni obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta dužni su popisati zalihe cigareta na dan 1. siječnja i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave za neizravno oporezivanje do 7. siječnja 2018. godine, dok se obračun trošarina mora dostaviti do 17. siječnja iduće godine kako bi se obračunala razlika. Kalkulaciju maloprodajne cijene, formirane shodno ovoj odluci, porezni obveznici dužni su dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave za neizravno oporezivanje do 30. studenog 2017. godine.

posusje.net

OGLASI

Loading