Select Page

STOLAČKA TARČA 2016: Stolac se i ove godine vraća u srednji vijek

STOLAČKA TARČA 2016: Stolac se i ove godine vraća u srednji vijek

Javna ustanova Radimlja Stolac i Općina Stolac 13. i 14. svibnja organizira drugi srednjovjekovni sajam ”Stolačka tarča” na starom Vidoškom gradu iznad Stoca.

Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošle godine privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac. Studenti, lokalno stanovništvo i veliki broj gostiju iz Francuske i Mađarske imali su priliku na jedan dan vratiti se u sredni vijek i svatko pronaći nešto za sebe.

Za svibanjsku manifestaciju najavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku. Ove godine, već poznatim srednjovjekovnim udrugama poput ”Kliških Uskoka”, ”Vitezovi vranskih”, ”Red vitezova Ružice grada” i Aureus Unicornisu, pridružuju se nove i zanimljive profesionalne udruge. Stolačka tvrđava je zanimljiva kulisa za uprizorenje kazališnih predstava, te zbog toga na dan otvaranja predstavit će se ”Viteško društvo Makovi lakrdijaši” s noćnim show programom. Iz JU Radimlja najavljuju i nastup ”Koprivničke povijesne postrojbe mušketira i haramija”, zatim zagrebački ”Reda srebrnog zmaja” te ”Beli volk” iz Celja, te prve domaće srednjovjekovne postrojbe ”Vitezovi hercega Stjepana Kosače” iz Stoca.

Svi oni bave se promicanjem viteštva, srednjovjekovnom oživljenom poviješću i kulturom, očuvanjem starih običaja i vjerovanja. Upravo to je i cilj ”Stolačke tarče”, oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca, kažu organizatori.

Posušje.net

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading