Select Page

Stota obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana

Stota obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana

Večeras se u prepunoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održava svečani skup koji stožerna, okupljajuća stranka hrvatskog naroda HDZ organizira u povodu 100. obljetnice rođenja najvećeg državnika u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti – dr. Franje Tuđmana.

“Nikada se nećemo umoriti u ponavljanju povijesne istine – suvremena temelji se na zajedništvu i odlučnosti hrvatskog naroda, hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja & državotvornom učenju dr. Tuđmana” – poručuju iz HDZ-a.

“100. obljetnica rođenja čovjeka koji je utemeljio suvremenu Hrvatsku državu veliki je dan, i to ne samo za one koji su mu bili bliski, nego i za cijeli hrvatski narod. Zemlja u kojoj danas živimo u slobodi u prvom je redu i prije svega Tuđmanova zasluga, ovo je Tuđmanova Hrvatska! Hrvatskoj trebaju suvremeni tuđmanisti, koji su spremni suočiti se s novim globalnim izazovima, prilagoditi se njima! A oni su u ovoj dvorani, oni su u Tuđmanovoj stranci, oni se ne kriju, nego odvažno zastupaju svoja stajališta vodeći uvijek i na svakom mjestu računa o interesima hrvatskog naroda i države. Tuđman je bio presudan, jedinstven, neponovljiv. I bez njega Hrvatske ne bi bilo!” – rekao je Predsjednik Savjetodavnog vijeća HDZ Vladimir Šeks.

“Na 100. godišnjicu rođenja nenadmašnog državnika i vojnog stratega svim srcem želim vam poručiti da je bio privilegij biti vojnikom i suvremenikom dr. Franje Tuđmana, koji je trajno nadahnuće svima nama i budućim generacijama! Trajno će nam u sjećanju ostati trenutak kada je predsjednik Tuđman poručio ljubeći hrvatski barjak na Kninskoj tvrđavi – Zastava ovdje znači dovršenje djela, uspostave slobodne i neovisne Hrvatske države. Bili su to dani odlučnosti, zajedništva, ponosa. Naša je obveza i danas promicati istinu o Domovinskom ratu, odavati pijetet našim žrtvama i štititi dostojanstvo hrvatskih branitelja! Baštinimo Tuđmanovo naslijeđe kao trajan izvor inspiracije i motivacije vođeni domoljubljem – Hvala mu za Hrvatsku!” – kazao je zamjenik predsjednika HDZ i PPVRH general Tomo Medved.

“Postoje prilike u političkom životu kada ste posebno ponosni i zahvalni, kada vam je čast govoriti. To je ova obljetnica! To je ovaj dan! HDZ nikada neće pokleknuti, nikada neće ustuknuti, a posebno ne pred onima koji perfidno krivotvoreći suvremenu povijest svode hrvatsku na – kako se ovih dana može čuti – „djelo Udbe“. Tom lažnom tezom oni Tuđmanovu ključnu ulogu i nepokolebljivu volju hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja bacaju u drugi plan. Udba je ubijala za komunističku Jugoslaviju i totalitarni režim, a Hrvatsku su stvarali istinski hrvatski domoljubi, hrvatski branitelji, hrabri ljudi kojima je Hrvatska bila iznad svega!” – govorio je PHS Gordan Jandroković.

OGLASI

Loading