Select Page

STOŽER CZ POSUŠJE: I DALJE BEZ ZARAŽENIH, U SAMOIZOLACIJI 211 OSOBA

STOŽER CZ POSUŠJE: I DALJE BEZ ZARAŽENIH, U SAMOIZOLACIJI 211 OSOBA

Informacija o stanju na području općine Posušje uslijed proglašene prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od CORONA virusa (COVID 19) na dan 28.03.2020. godine

  1. U Posušju nemamo nijednu osobu pozitivnu na COVID 19, iako je virus stigao u našu neposrednu blizinu te je u Županiji Zapadnohercegovačkoj ukupno 16 zaraženih osoba, a broj se povećava svakoga dana.
  2. Na području općine Posušje u samoizolaciji se nalazi ukupno 211 osoba.
  3. Drago nam je što su naši jučerašnji apeli, javno izlaganje iznosa kazni i pružanje brojeva telefona za prijavu neodgovornih pojedinaca urodili plodom te nije zabilježen nijedan novi slučaj kršenja propisanih mjera samoizolacije ni zabrane kretanja. Nikome nije cilj pisanje kazni niti zaprimanje dojava već nam je cilj doprijeti do svakoga pojedinca kako bi poštivao propisane mjere. Ako ne zbog brige o sebi i drugome, onda barem zbog kazni koje su iznimno visoke.
  4. Vatrogasna postrojba Posušje večeras nastavlja s pranjem ulica, JP Vodovod provodi svakodnevnu dezinfekciju javnih institucija, a Crveni križ općine Posušje nastavlja s redovnim aktivnostima pomoći potrebitima u ovoj situaciji.
  5. Stožer civilne zaštite općine Posušje nastavio je s podjelom zaštitnih vizira koji onemogućuju kapljični kontakt, te štite usta, nos i oči od virusa, djelatnicima posuških pekarni te Pošte Posušje.
  6. Ponovo apeliramo: Budite odgovorni, pridržavajte se svih mjera i uputa. Dosada ste, uz iznimke neodgovornih pojedinaca, pokazali uistinu dobru volju za pridržavanjem propisanih mjera i uputa. Činite tako i dalje, jer smjer razvoja CORONA virusa najviše ovisi o nama samima i to mora biti jasno svakome od nas.
  7. Čuvajte sebe i svoje bližnje. Sve ovo će jednom proći, potrudimo se da prođe sa što manje posljedica.

OGLASI

Loading