Select Page

STREETBALL POSUŠJE: Ekipama “Zorićevine” i “Probat ćemo” pripale titule najboljih drugog dana turnira

STREETBALL POSUŠJE: Ekipama “Zorićevine” i “Probat ćemo” pripale titule najboljih drugog dana turnira

Drugi dio Streetball turnira Posušje 2016. odigran je u subotu 16.7.2016. godine.

Zbog loših vremenskih prilika sve utakmice su odigrane u sportskoj dvorani, ali to nije nimalo umanjilo draž streetball-a jer su cure i momci koji su igrali kao i mnogobrojna publika mogli uživati u kvalitetnom programu sa vrhunskim utakmicama.

Utakmice su se odvijale u dvije kategorije, u muškoj konkurenciji igrali su igrači rođeni 1998. godine i mlađi, a ženski dio je bio otvoren za sve uzraste tako da smo imali i igračica od 12 godina pa sve do mama.

U muškoj konkurenciji polufinale su izborile po dvije ekipe iz Posušja i Širokog Brijega. U posuškom polufinalu ekipa Masters (Josip Ramljak, Ante Kovač, Dražen Čutura i Ante Čutura) bila je bolja od ekipe Mrvice (Ante Maras, Antonio Vranjković, Josip Penava, Matijas Tomić) i zborila finale.

U finalu su igrali protiv Ekipe Zorićevina (Filip Marić, Mateo Drežnjak, Ivan Bogdan, Luka Rezić) koja je u tjesnom polufinalu iznenadila svoje sugrađane, ekipu Kris Kros koja je osvojila treće mjesto na turniru.
U samom početku finalne utakmice ozljedio se ponajbolji igrač ekipe Masters, Ante Kovač, što je odredilo tijek utakmice te su gosti iz Širokog, ekipa Zorićevina zasluženo pobjedili i pored medalja i pobjedničkog pokala odnijeli i novčanu nagradu od 300 KM.

Nagrade najboljima uručio je Tihomir Mustapić, trener HKK Posušja, aktualnog prvaka lige Herceg – Bosne.
U ženskoj konkurenciji polufinale su izborile 3 posuške ekipe i jedna iz Čitluka.

U prvom polufinalu cure pod imenom “Probat ćemo” (Lucija Begić, Andrea Marić, Petra Bakula, Ana Koštro) pobjedila je ekipu “Mimi” (Marija Penava, Iva Lončar, Matea Galić, Iva Mrvelj). U drugom polufinalu ekipa “Ljubo dodaj” (Iva Jurišić, Mia Miličević, Petra Vican, Sofija Miličević) bila je bolja od čitlučanki “Hešteg Kro” (Ana Gakić, Karla Krasić, Iva Šakota).

U posuškom finalu pobjedu, a samim time i prvo mjesto odnijela je favorizirana ekipa “Probat ćemo”, dok je u utakmici za treće mjesto ekipa “Hešteg Kro” odnjela objedu i zaslužila brončane medalje. U natjecanju u šutiranju trica najbolji su bili Luka Hrkać u muškoj konkurenciji, i Lucija Begić u ženskoj.

Posušje.net/Streetball Posušje 2016. Facebook

OGLASI

Loading