Select Page

STROGE KAZNE ZA IZAZIVAČE POŽARA!

STROGE KAZNE ZA IZAZIVAČE POŽARA!

Zbog pojave većeg broja požara u proteklih nekoliko dana na području Posušja i ŽZH, koji pričinjavaju veliku materijalnu štetu te ugrožavaju stambene objekte i živote ljudi, upozoravamo stanovništvo da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom, te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi.

Posebno se skreće pozornost stanovništvu, ako uslijed spaljivanja korova nastane požar koji bi za posljedicu imao veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, da su za to u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine predviđene kazne zatvora ili novčane kazne.

Iako PU Posušje već raspolaže imenima počinitelja nekih požara podmetnutih u proteklim danima te će se ovi počinitelji procesuirati u što kraćem roku, apeliramo na žitelje, ukoliko imaju informaciju o neodgovornim pojedincima koji uzrokuju požare da to dojave na broj 122.

Pridržavajte se zakonskih odredbi, ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati!
Vatrogasci su nam sada neophodni u borbi protiv korona virusa te svojim neodgovornim ponašanjem dodatno otežavate našu borbu sa širenjem virusa.

Zapovjednik Stožera
Branko Bago

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading