Select Page

Sud Bandića pušta na slobodu!

Sud Bandića pušta na slobodu!

 

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda pušta Bandića na slobodu nakon što uplati 15 milijuna kuna jamčevine.

Sud je donio odluku prema kojem Bandić i ostalih osam suoptuženika na slobodu mogu čim polože iznos jamčevine na račun suda. Za pretpostaviti je da Bandić ne raspolaže gotovinskim iznosom od 15 milijuna kuna, s obzirom da je sudu predložio da će za jamčevinu položiti nekretnine u spomenutoj gotovinskoj protuvrijednosti.

To znači da će Bandićevi odvjetnici najprije morati tražiti da sud zamijeni jamčevinu u gotovini nekretninama ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna. Bandić će iz pritvora u tom slučaju biti pušten nakon što sud upiše hipoteku na nekretnine koje gradonačelnik Zagreba polaže kao jamstvo.

Uskok ih želi zadržati u pritvoru

S obzirom da se iznosi jamčevina kreću od najmanjih 150.000 do najvećih 15 milijuna, za očekivati je da će neki od Bandićevih suoptuženika već danas izaći iz pritvora.

Također, sud je Slobodanu Ljubičiću i Ivanu Toliću ukinuo mjeru zabrane obavljanja posla, s obzirom da su obojica podnijeli ostavke na direktorske funkcije u Zagrebačkom holdingu pa sud smatra kako više nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Istovremeno s ovom odlukom suda Uskok je zatražio da se Bandiću i ostalima mjera zadržavanja u istražnom zatvoru produži za još dva mjeseca. O tom zahtjevu tek treba odlučivati sudac istrage, ali za očekivati je da će biti odbijen, s obzirom da je već odlučeno da svim optuženicima uz jamčevinu omogući obrana sa slobode.

15 milijuna kuna bilo je dovoljno

Iako je prema neslužbenim informacijama za obranu sa slobode ponudio nekretnine vrijedne preko 22 milijuna kuna, sudac je zaključio da je 15 milijuna gotovine dovoljno jamstvo da tijekom istrage neće utjecati na svjedoke i ponoviti nedjelo.

Riječ je o najvišoj jamčevini nakon 12,4 milijuna koje je u nekretninama svojih prijatelja založio Ivo Sanader.

index.hr

OGLASI

Loading