Select Page

Sudac presudio tinejdžeru koji je izazvao požar, mora platiti 36 milijuna dolara kazne

Sudac presudio tinejdžeru koji je izazvao požar, mora platiti 36 milijuna dolara kazne

TINEJDŽER koji je izazvao požar u Oregonu koji je trajao mjesecima za kaznu mora platiti 36 milijuna dolara.

Sudac okruga Hood River, John Olson presudio je i da mladić mora napisati pisma isprike svim osobama koje su zbog požara tada ostale odsječene u oregonskim planinama. Radi se o 152 osobe, javlja BBC.

Požar u Eagle Creeku u Oregonu trajao je gotovo tri mjeseca i uništio je nekoliko kuća. Izazvao ga je 15-godišnjak koji je u veljači to i priznao.

Palio vatromet i izazvao požar

On je u rujnu prošle godine u suhom kanjonu Eagle Creeka palio vatromet. Paljenje vatrometa uzrokovalo je požar čije gašenje je koštalo više od 18 milijuna dolara. Mladić je priznao da je kriv po osam točaka optužnice.

U presudi koja je donesena jučer, sud je odlučio da mladić mora platiti žrtvama 36,6 milijuna dolara. Osim toga, osuđen je na pet godina uvjetne kazne i mora odraditi 1920 sati društveno korisnog rada.

Ipak, sud je priznao da mladić nema financijska sredstva da plati ovu kaznu. Ali prema zakonu Oregona, može prestati s isplatama nakon 10 godina ako odradi sate za opće dobro i u tom roku ne počini drugi zločin.

Mladić se na ročištu u veljači branio govoreći kako zna da će cijeli život morati živjeti s posljedicama te jedne loše odluke. “Sada znam koliko je važno misliti prije nego nešto napravim jer moja djela mogu imati ozbiljen posljedice”, rekao je mladić, prenosi BBC.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading