Select Page

Suradnja Imotskog i Posušja primjer su dobre prakse jedinica lokalne uprave!

Suradnja Imotskog i Posušja primjer su dobre prakse jedinica lokalne uprave!

Zajedničkim nastupom u projektu „Uređivanje javnih površina u Gradu Imotskom i Općini Posušje“ u sklopu Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Posušje i Imotski su ostvarili pravo na korištenje 160.000,00 kuna za unaprjeđenje i očuvanje lokalne infrastrukture, s naglaskom na promociju zdravog života.

Konkretno, kada je riječ o Posušju, sredstva će biti utrošena za uređenje još jedne zelene površine na području naselja Meljakuša, a s ciljem kreiranja prikladnijeg ambijenta za boravak djece i naših žitelja. Sredstva za provedbu navedenog Programa osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Ovakvim i sličnim aktivnostima na prekograničnoj razini postiže se i teži održivosti razvoja lokalnih zajednica u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture.

Ovo nije jedini primjer dobre prakse kada je riječ o suradnji Posuškog i Imotskog. U tijeku je natječaj za izradu glavnog projekta za izgradnju pročistača vode na Senjakovini koji se također izvodi putem prekogranične suradnje, a od čega će, kada se cjelokupan projekt završi, koristi imati žitelji obje općine.

Također, suradnja između ove dvije institucije se ogleda i na niz drugih polja kroz različite oblike.Vodstvo Općine Posušje izrazilo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su istaknuli kako su ovo dobri temelji za njen nastavak, a sve u cilju razvoja naše lokalne zajednice ali i lokalne zajednice naših partnera.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading