Select Page

Uoči Sarajeva, Balajić: Idemo “skupo prodati kožu. T.Barišić: Došlo je vrijeme osvajati bodove a ne igrati nogomet!

Uoči Sarajeva, Balajić: Idemo “skupo prodati kožu. T.Barišić: Došlo je vrijeme osvajati bodove a ne igrati nogomet!

Nakon reprezentativne stanke vraća se Premijer liga Bosne i Hercegovine. Ovog vikenda na rasporedu je 13. kolo u kojem će HŠK Posušje gostovati kod Sarajeva a utakmica se igra u nedjelju u 17 sati. Podsjetimo Posušje se nalazi na pretposljednjoj poziciji na ljestvici s 8 osvojenih bodova.

Uoči utakmice danas je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili trener Stipe Balajić i desni bek Tomislav Barišić.

Prvo je riječ imao trener: Mislim da nam je pauza došla u pravom trenutku da se dignemo na fizičkom planu, dobili smo 3 nova igrača koji nisu naravno u najboljem stanju zbog njihove pauze. Radimo na pripremi za Sarajevo sigurno se radi o jednoj o najboljih ekipa lige, imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca i širok kadar, favoriti su no mislim da smo se dobro pripremili i normalno da idemo u Sarajevo “skupo prodati kožu”.

Što se tiče zdravstvenog stanja svi su više manje dobro uz neke sitne ozljede kod novih igrača i njima će trebati vremena. A zbog kartona nema Dominika Begića. Kapetan Landeka je jedan od onih što se vraćaju. A od ranije duže ozlijeđeni su i dalje Stipić, Ljubić i Nenadić.

Nakon njega riječ je preuzeo Barišić: Sarajevo je uvijek jedna od najboljih ekipa lige, iako mislim da će Zrinjski osvojiti Sarajevo je jedan od favorita za naslov. Imaju individualce koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu ali ne idemo s bijelom zastavom i mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat. 

Uslijedila su pitanja novinara.

O 3 nova igrača trener je rekao: Miletić sigurno ide s nama a za ostale ćemo vidjeti danas nakon treninga.

O radu na pauzi trener kaže da je zadovoljan i da je postigao ono što je htio ali da se čeka ona prava stanka.

Na pitanje hoće li biti na klupi kaže da bi mu bilo drago da to s nestrpljenjem čeka ali još ne zna.

Trener je upitan i za protivnika u osmini finala kupa kojeg su saznali prije 2 dana no nije komentirao mnogo, kaže da skuplja informacije o protivniku i da će o tome kada dođe vrijeme utakmice.

Barišić je na pitanje o stanju terena i Sarajevu kao domaćinu rekao: Nama sigurno odgovara dobar teren, navikli smo igrati nogomet ali mislim da je došlo vrijeme osvajat bodove a ne igrat nogomet te se nadam da ćemo uzeti bar bod ako ne i 3. Još je rekao da se na pauzi radilo i na fizičkoj pripremljenosti i taktici te da su potpuno spremni.

O posljednjim rezultatima ekipe Barišić kaže da su imali puno nesreće i protiv Leotara i Širokog gdje su bili bolji protivnik i da sigurno zaslužuju više osvojenih bodova.

Za kraj je upitan da prokomentira napredak lige koju je igrao prije 6 godina pa prije 2 godine i sada opet. Kaže da liga napreduje ali da su veliki problem tereni i infrastruktura. Ovdje ima bolji igrača nego u HNL-u ili Slovenskoj ligi i da su bolji tereni bilo bi boljih rezultata klubova u Europi. 

Radioposusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading