Select Page

ŠUTNJA JE ZLATO, ODŠUTIMO CRTU: Pitanja na koja Raguž nije htio odgovoriti

ŠUTNJA JE ZLATO, ODŠUTIMO CRTU: Pitanja na koja Raguž nije htio odgovoriti

Jučer smo poslali 15 jednostavnih pitanja kandidatu za hrvatskog člana predsjedništva g. Martinu Ragužu. Pitanja su vrlo jednostavna. Na njih je nekada kao hrvatski predstavnik u vlastima jako brzo odgovarao. Pošto postoji određena sumnja da je Raguž promijenio politički dres i da u kampanji ne želi iznijeti niti jednu tezu koja ne bi korespondirala sa osnovnim političkim crtama unitarističkih snaga u zemlji pitanja smo koncipirali na način da mu damo priliku da jasnim odgovorima na njih upravo obori sve sumnje da se prodao, da je postao sarajevski igrač i da je on i dalje na hrvatskoj poziciji, na kojoj je bio zadnje 24 godine.

Iako smo nekoliko puta zamolili g. Peru Nikića da nam potvrdi hoće li g. Raguž, hrvatski političar u BIH s početka 21 stoljeća poslati odgovore, niti Nikić koji nam stalno zapunja inbox nije odgovorio. No zato Raguž ima vremena nastupati po svim sarajevskim emisijama i davati interviewe klixu. Žao nam je . Baš smo ljubomorni…

U nastavku pročitajte pitanja na koje Raguž , danas u 2014-oj nema nikakav odgovor. Samo tišina i muk iz Devedesetke. “Hrvatske” Devedesetke. Tišina na “hrvatsku” tematiku, to je valjda taj europski put, podvlačenje crte i kvadratura Martinoovog kruga.

Jel već izdao? Naravno da je izdao. Šutjeti na temu onog od čeg lagodno živiš 24 godine može samo taj soj ljudi. Neki to zovu makijavelizam. Mi to zovemo lljigavost karaktera.

Poštovani, imali bismo 15 pitanja za G. Raguža ako može da nam odgovori. G. Raguž se kandidira za hrvatskog člana predsjedništva i našao je vremena gostovati na cijelom nizu emisija u Sarajevu te obići mnoštvo gradova u BIH. Nadamo se da će naći vremena odgovoriti i na Poskoku na sljedeća pitanja. Budući da se oko g. Raguža vodi konspiracijska teorija na čijoj je liniji dajemo mu priliku da sve one glasove koje dovode u pitanju njegovu konzistentnost odbaci.

Odgovori će biti objavljeni s autorizacijom g. Raguža na istaknutom mjestu na portalu, u samom vrhu top vijesti.
G. Raguž ne mora odgovoriti , mi ćemo u tom slučaju objaviti informaciju da g. Raguž nije našao vremena za odgovoriti na ova pitanja.

Hvala Vam unaprijed!

Je li Herceg-Bosna bila legitiman oblik samoorganiziranja Hrvata u BIH u trenutku izbijanja rata i urušavanja institucija SR BIH u Sarajevu?

Je li u periodu od 1992. do 1995. politička vlast u Sarajevu predvođena Alijom Izetbegovićem bila legitimna Vlada Republike BIH ili je Alija Izetbegović bio politički i vojni lider bošnjačkog naroda kao jedne od zaraćenih strana u BIH?

Je li po vašem mišljenju postojao dogovor Tuđman-Milošević u Karađorđevu o podjeli Bosne i Hercegovine ili se radi o upotrebljivom povijesnom mitu?

Biste li položili cvijeće na Kovačima Aliji Izetbegoviću?

Jesu li Hrvati iz srednjobosanskih općina iseljeni od strane hrvatskih političara kao dio udruženog zločinačkog pothvata ili ih je protjerala Armija BIH?

Je li Armija BIH bila legitimna vojska Republike BIH ili je bila vojna organizacija bošnjačkog naroda?

Treba li Mostar biti uređen poput drugih gradova u BIH ili treba imati poseban status?

Je li namjera „haške šestorke“ bila podjela Bosne i Hercegovine? Ne interesira nas sud povijesti ili čekanje drugostupanjske presude nago vaše osobno mišljenje?

Hoćete li vi i vaša stranka biti dio vlasti iza koje ne stoji natpolovična većina Kluba Hrvata u Domu Naroda (minimalno 9 zastupnika) Parlamenta FBIH? (Namjerno pitamo natpolovična većina koja osigurava legitimitet predstavljanja hrvatske političke volje a ne 1/3 izabrana iz županija s bošnjačkom etničkom većinom kojom manipuliraju bošnjačke stranke)
Biste li zbog pritisaka dijela međunarodne zajednice bili spremni na izmjene političkog sistema u kojemu Hrvatima nisu dostupna ista kolektivna prava i političke mogućnosti zaustavljanja diskriminirajućih odluka kao u drugim narodima u BIH?
Ako postanete član predsjedništva, što će se dogoditi s portretrom Josipa Broza u uredu hrvatskog člana predsjedništva? Ostaje li taj portret tamo ili ide van?

Postanete li član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda što ćete kao sukreator vanjske politike učiniti sa Nerkezom Arifhodžićem, šefom hrvatske kvote diplomacije, koji je trenutno veleposlanik BIH u Rimu, u hrvatskoj kvoti, i koji je na to mjesto došao lažno se izjašnjavajući kao Hrvat, za što postoje i dva svjedoka pred kojima je to učinio (Radmanović/Izetbegović) kao i njegova službena biografija iz koje je vidljivo da je u mirovinu otišao kao Bošnjak/Bosanac.Hoće li biti samo smijenjen ili mu ide i krivična prijava?

Svojevremeno ste osudili izbor Komšića za člana predsjedništva bošnjačkim glasovima u smislu da se radi o institucionalnoj nepravdi koju treba rješiti. To ste kazali nakon prošlih predsjedničkih izbora. Što će se dogoditi ako matematika koju ste tada koristili kao argument kod osude Komšićevog izbora pokaže da ni vi niste izabrani voljom hrvatskog naroda? Hoćete li prihvatiti mandat ako izborni rezultati pokažu da vaš izbor nije legitiman, da nemate hrvatski legitimitet?

G. Slavo Kukić tvrdi da iseljavanje Hrvata iz hrvatskih kantona jeste direktna posljedica isključivo loše hrvatske politike u BIH izuzimajući iz odgovornosti širi kontekst. Slažete li se s tim? I ako da smatrate li da HDZ1990 ima suodgovornost za to budući da su kadrovi HDZ1990 u vlastima BIH od 90-ih?

Što mislite o Valentinu Inzku? Jel on po vama ok lik?

Napomena: Ne optužujte nas da smo pristrani. Naravno da smo pristrani pa nema potrebe da nas optužujete za nešto što javno ističemo. Ako smo nezavisni to ne znači da nemamo stav. Poskok je oduvijek imao stav jer se radi o aktivističkom projektu ne o “neutralnom” mediju. Taj stav je npr. nekada 90-ki jako dobro imponirao.

Stav Poskoka od trenutka kad nam je na ova pitanja odgovoreno šutnjom je jasan:

Martin Raguž novi je rigidni i nedvosmisleni projekt Sarajeva za neku novu Alijansu ili Platformu. Udružen sa Zubakom, i Krešićem iz Platforme, izabran bošnjačkim glasovima, on ima jasnu namjeru u iduće 4 godine biti što su Jurišić i Budimir bili u zadnje 4 godine.

Sramota je HNS-a da ga još uvijek drže u članstvu. Jer onaj tko za svoju pobjedu na izborima , kako bi zasjeo u pozicije koje po ustavu pripadaju Hrvatima, krši osnovno načelo HNS-a koji je osnovan upravo radi zaštite konstitutivnosti, onaj dakle tko traži potporu većinskog naroda, iako je sam tu praksu osuđivao prije 4 godine u slučaju Komšić, tome više nije bitna hrvatska konstitutivnost niti ga zanima legitimitet vlastitog izbora. Nakon izbora taj i takav neće imati dug prema Hrvatima, nego prema onima koji su ga birali.

Bez obzira koliko se branio tezom da se matematički ne može utvrditi da li većinu glasova ima od hrvatskog naroda, naravno da se to statistički i matematički vrlo lako nakon izbora da utvrditi.

Što će ovdje također biti objavljeno.

Poskok – portal za društvenu dekontaminaciju.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading