Select Page

Uručena vrijedna oprema za DVD Vir i Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Posušje

Uručena vrijedna oprema za DVD Vir i Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Posušje

Danas je u vatrogasnom domu u Posušju izvršena primopredaja opreme za Dobrovoljno vatrogasno društvo Vir koje je osnovano ove godine. Riječ je o prvoj isporuci s osnovnim setom opreme koji uključuje komplet vatrogasnih odjela i naprtnjače za gašenje za šest vatrogasaca.

Osigurala ju je Općina Posušje u suradnji s Profesionalnom vatrogasnom postrojbom Posušje. Primoredaji su uz pripadnike PVP Posušje i DVD-a Vir nazočili i Mario Jukić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo, Ljubo Bradarić ispred Civilne zaštite općine Posušje, predsjednik OV-a Ivan Lončar i načelnik Ante Begić.

Osvrćući se na današnju primopredaju načelnik Begić je kazao: „Ono što je jako bitan faktor pri gašenju je brzina reakcije. Posušje od Vira je udaljeno 15-20 minuta vožnje, tu gravitiraju još Zagorje, Podbila i Zavelim, dakle još udaljenija mjesta. Od dojave do dolaska PVP prolazi mnogo dragocjenog vremena u kom može doći do eskalacije vatre. Upravo zbog toga dragocjeno je imati dobrovoljna vatrogasna društva u mjesnim zajednicama.“

Iz istih razloga naveo je kako postoji potreba da se dobrovoljno vatrogasno društvo formira i na sjeveru općine.

Ivan Polić iz DVD-a Vir zahvalio se Općini i PVP Posušje na uručenoj opremi. Kazao je kako ova pomoć izuzetno znači DVD-u tim više jer su tek osnovani. Upitan o ideji osnivanja Društva u Viru Polić je naveo kao su ovoj odluci prethodili veliki problemi s požarima na području MZ Vir koji su ugrožavali i kuće. Odlučili su se stoga dobrovoljno prijaviti i zaštititi svoje mjesto. Također je rekao kako je za rad osiguran prostor koji je u fazi prireme.

Podrška u opremanju novoosnovanog DVD-a će se nastaviti te je u planu donacija vatrogasnog vozila kojim će se u požarima manjih razmjera osigurati i autonomiju rada Društva.

Također, danas je i Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje bogatija za jedno operativno vozilo koje je im je osigurala Općina Posušje. Riječ je o terenskom voziliu opremljenom vatrogasnom opremom za izvid i inicijalno djelovanje.

Inače PVP Posušje zadužena za nadzor i intervencije na čak 461 kilometar četvorni površine, od čega je veliki dio šumskog područja. Čak 58% šuma u Županiji Zapadnohercegovačkoj se nalazi na teritoriju Posušja.

OGLASI

Loading