Select Page

Sutra odluka o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u FBiH

Sutra odluka o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u FBiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra bi trebala donijeti odluku o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa.

Pozivam na odgovornost da se ne povećavaju cijene namirnica. Kontrolirali smo ljekarne, a bili smo i u kontrolama tržnih centara. Federalno ministarstvo trgovine sutra će predložiti odluku o kontroli cijena s datumom 5. ožujak, rekao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Prema prijedlogu, koji će najvjerovatnije biti usvojen, one cijene koje su zatečene 5. ožujka moraju ostati na snazi.

Riječ je o namirnicama kao što su mlijeko, braško, šećer, ulje, žitarice, jaja, sol, riža, tjestenina, margarin, mesne i riblje konzerve, svježe meso, riba, hrana za dojenčad i pelene, higijenski ulošci, voda za piće, dijetski proizvodi, deterdženti, sapun, pasta za zube, zaštitna odjeća i obuća, kirurške maske i posteljno rublje.

Sličnu odluku je donijela i Vlada Republike Hrvatske koja je prodavačima zabranila promjenu cijena osnovnih životnih namirnica kako bi se spriječilo profiterstvo u vrijeme krize, prenosi Klix.

Podsjećamo, sutra će biti održana 214. tematska sjednica Vlade Federacije BiH, u proširenom sastavu, radi upoznavanja sa stanjem u Federaciji BiH i prijedlogom za poduzimanje mjera i aktivnosti radi zaštite stanovništva i ublažavanja posljedica utjecaja globalne pandemije koronavisursa (CODIV -19) na ekonomiju u Federaciji BiH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading