Select Page

Svakoj nezaposlenoj rodilji u 2018. po 2000 KM, osigurana sredstva za besplatne udžbenike svim prvašićima

Svakoj nezaposlenoj rodilji u 2018. po 2000 KM, osigurana sredstva za besplatne udžbenike svim prvašićima

Redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke 29. po redu, održana je u Širokom Brijegu u četvrtak 21. prosinca 2017. s početkom rada u 10 sati s posebnim naglaskom na dvjema točkama Dnevnog reda; Prijedlogu Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu (hitan postupak) i Prijedlogu Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu(hitan postupak). Prije samog početka sjednice, Predsjednik Skupštine g. Ante Mišetić je pročitao Zaključak Kolegija Skupštine i održana je minuta šutnja za generala Slobodana Praljka.

Resorni ministar i dopredsjednik Vlade ŽZH g. Toni Kraljević je detaljno obrazložio Proračun ŽZH za 2018. godinu, te njegove bitne stavke navedene u materijalima. Ukupni iznos Proračuna ŽZH za 2018. godinu iznosi 82.981.651. Ministar je podsjetio kako nije bilo zaduženja već dvije godine, te ističe kako je uvjeren da će tako ostati i u 2018. godini. U svom izlaganju je naglasio kako je posebno ponosan na značajno uvećanje naknada za porodilje koje nisu u radnom odnosu. Istaknuo je i povećanje naknade za socijalna primanja, štićenike,uvećanje transfera za branitelje, šport, kulturu, knjižnice, te 200. 000, 00 KM za poticanje malog poduzetništva, prenosi hip.ba.

Klub zastupnika HSP-a dr. Ante Starčević podnosi četiri amandmana na Proračun ŽZH za 2018. godinu, a Klub zastupnika HDZ 1990. dva amandmana na Proračun ŽZH za 2018. godinu. Nakon stanke Vlada Županije Zapadnohercegovačke odnosno resorni ministar g. Toni kraljević su kvalitetno obrazložili zašto predložene Amandmane ne prihvaćaju. Nakon zatvaranja rasprave Amandmani Kluba zastupnika HSP-a dr. Ante Starčević nisu prihvaćeni od strane Skupštine Županije Zapadnohercegovačke ( 2 zastupnika su bila za ponuđene Amandmane ( Ćeškić i Ćorić) i 2 zastupnika su bila suzdržana (Čuvalo i Topić). Također nisu prihvaćeni ni Amandmani Kluba zastupnika HDZ 1990, 2 zastupnika su bila za ponuđene Amandmane (Čuvalo i Topić) 2 zastupnika su bila suzdržana ( Ćeškić i Ćorić). Proračun Županije Zappadnohercegovačke za 2018. godinu, je usvojen je uz 15 glasova za, dva glasa protiv (Mirela Čuvalo i Tomislav Topić), i dva suzdržana (Deni Ćorić i Marija Ćeškić).

Nakon što je ministar financija obrazložio Zakon o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2018. godinu, bez rasprave je isti usvojen je uz 15 glasova za, dva glasa protiv (Mirela Čuvalo i Tomislav Topić), i dva suzdržana (Deni Ćorić i Marija Ćeškić).

Jednoglasno su usvojene i dvije točke Dnevnog reda 29. redovne sjednice Skupštine ŽZH koje se odnose na Prijedlog Odluke o usvajanju plana zaštite od požara ŽZH i Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, nakon što ih je obrazložio ravnatelj Uprave civilne zaštite g. Drago Martinović.

Naime, na federalni Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu uz Odluku su prihvaćeni i Amandmani koji će biti dostavljeni Domu naroda Parlamenta FFBIH i Upravi civilne zaštite FBIH. Amandmani se u velikom djelu tiču kvalitetnijeg reguliranja prava iz radnog odnosa vatrogasaca s područja Županije Zapadnohercegovačke priopćeno je iz županijske skupštine.

Autor: hip.ba | Hercegovački info portal

OGLASI

Loading