Select Page

SVE SE “OKRENULO”: Vikendom u Hercegovinu Stižu Zadrani, Splićani, Šibenčani…

SVE SE “OKRENULO”: Vikendom u Hercegovinu Stižu Zadrani, Splićani, Šibenčani…

“Dođi da vidiš ,dođi da se diviš i poželjet ćeš ovdje da živiš..” , poznati su hitovi Hercegovačke himne koju uveliko oslikava i trenutačno stanje u Hercegovini.

Sunčana nedjelja jučer u Mostaru,napunila je bašte svih ugostiteljski objekata.Tražila se “stolica više” na sunčanim terasama. Zanimljivo je da znatan broj gostiju nije lokalno stanovništvo već Dalmatinci.

Ništa nema neobično u tomu da se već s početkom ljeta Hercegovci upućuju u svoje omiljene destinacije na Jadranu.
Tu bi iskorištavali svoje godišnje odmore,a vrlo često bi i znali napraviti jednodnevne izlete “na kavu ili odlazak u šoping”

Ovih dana svjedočimo potpuno drugačijoj slici, a to je kako se mladi, ali i oni malo stariji željni izlaska upućuju ka srcu Hercegovine ,točnije u Mostar.

Od Metkovića,Dubrovnika,Splita,…pa čak i iz Zadra dolazi se na izlazak u Mostar. Uzimaju se vikend aranžmani, te se petkom predvečer dođe, a nedjeljom oko podnevna poslije kave vraća u Hrvatsku.

Ovaj vikend smo u Mostaru sreli neke mlade ljude iz Dubrovnika,  Zadra, Splita, Šibenika…Upitali smo ih zbog čega dolaze u Mostar?

U nastavku pogledajte što su odgovorili:

Valentin iz Dubrovnika:
“Tu sam već neko vrijeme svaki vikend.
Preležao sam koronu i test mi ne treba, pa zašto da sjedim kući u četiri zida kad ovdje “gori”

Duje iz Splita :

“Tu san prvi vikend i ne moš’ virovat koje ludilo.Slavija san rođendan.Ludilo nemoš’ virovat.Opet ću doć”

Josip iz Zadra :
“Imamo od lita tu prijatelja koje znamo i nije nam daleko dolazit vikendom.Uzmemo sobe u hotelu za dvi noći i uživamo”

“Poludija bi da nema Hercegovine.Minjamo se,jedan vikend smo u Mostaru,a drugi skijamo na Blidinju.Već imamo popust na smještaj” – uz smijeh poručuje Toni iz Šibenika

“Mi smo blizu i znamo da lipe Hercegovke ka i Dalmatinke,pa nam ovo vozikanje ne pada teško” – kaže mladi Trogiranin koji se nije želio.predstaviti

I tako dok su svugdje kave uglavnom za ponijeti,restorani pod ključem,narod željan izlaska i druženja hrli ka Hercegovini

Za kraj i jedan humorističan komentar mladog Hercegovca :
“Sve neki virusi,te kineski,te brazilski,te engleski,ali prođu.Narod se zeza,pa kaže da bi najbolji bio Crnogorski jer taj bi samo sjedio.A,ja kažem ne daj Bože da se stvori Hercegovački virus,taj nitko i ništa ne bi moglo uništit.Ta vidiš šta ću ti govirit” – zaključio je Antonio iz Mostara.

OGLASI

Loading