Select Page

Plenković stao u obranu Hercegovaca

Plenković stao u obranu Hercegovaca

Premijer RH Andrej Plenković dao je izjave za javnost nakon svečanosti proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Glavna tema za premijera Plenkovića bila je kafić u Rijeci koji ne želi da u njega dolaze HDZ-ovci.

“Da u kafić ne mogu doći pripadnici Armade i SDP-ovci, digla bi se tolika halabuka. Ali kad HDZ-ovci ne mogu ući, nikome ništa. To je diskriminacija, sljedeći korak je fašizam. Jeste li vi čitali što je taj čovjek govorio? Mi se ovdje bavimo dotepencima i čitanjem ćirilice. Ali kad je HDZ u pitanju, ništa”, rekao je iznervirano Plenković.

Novinarka ga je pitala što je u toj poruci diskriminatrono. 

“Gdje vi radite? Koja ste kuća? Nemojte mi postavljati pitanja ako ne znate o čemu se radi. Ako niste čitali, predlažem da pročitate ono što su ti ljudi pisali. Zamijenite riječ HDZ-ovci sa Židovima i Srbima primjerice pa mi recite je li to što su napisali diskriminacija”, kazao je Plenković. 

Da je zadnji kafić na svijetu ne bi tamo otišao”, rekao je.

Dotaknuo se i komentara na izjave HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba, Davora Filipovića, koji je rekao da ne zna ćirilicu i da ne bi znao pročitati riječ koju su Zagrepčani ćirilicom napisali u Ilici u čast kantautoru Đorđu Balaševiću.

“Diskriminacija, rasizam, sljedeći korak je fašizam”

“Zašto doživljava napade, zato što je političkim protivnicima opasan, neugodan im je. Zašto bi on morao znati stihove neke pjesme? U čemu je tu problem? Čovjek je rođen 1984., možda sluša neku drugu glazbu. Dotepence ćemo staviti ispod radara, Hercegovce i Hercegovačku ćemo staviti ispod radara. Pitat ćemo tko je bio na sprovodu Tuđmana, a druga okupljanja ćemo ignorirati.

Ovaj iz Rijeke je eklatantan primjer rasizma, na korak do fašizma. Samo da na odijelo stavi zvijezdu. Ja sam pročitao o čemu se radi. Kakva politička poruka? Riječ je o politički nepismenoj osobi. Niste pročitali, već ste površni i paušalni. Moramo malo pedagogije, nemojte se smijati”, poručio je Plenković novinarki koja ga je pitala o kafiću u Rijeci i zbog čega je to diskriminacija. 

https://www.facebook.com/HDZ1989/videos/166898908574233/

OGLASI

Loading