Select Page

SVEČANI BLAGOSLOV NOVE ŽUPNE KUĆE U HERCEGOVAČKIMM VINJANI

SVEČANI BLAGOSLOV NOVE ŽUPNE KUĆE U HERCEGOVAČKIMM VINJANI

Ove nedjelje svečano je blagoslovljena nova župna kuća u Hercegovačkim Vinjanima. S izgradnjom se krenulo u studenom 2017. godine na inicijativu župnika don Joke Blaževića, jer je stara župna kuća bila dotrajala. Prema riječima župnika i drugih župljana u izgradnju nove kuće uključen je bio jako veliki broj ljudi. U samom objektu nalazi se i župna dvorana koja se služiti za sve aktivnosti koje provodi župa i njeni župljani.
Program blagoslova započeo je svečanim misnim slavljem koje je predslavio monsinjor Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije, koji je u propovijedi govorio o vrijednosti molitve i milosnoj učinkovitosti darivanja, te na temu evanđelja o poštenju upravljanja. Čestitao je župniku i svim župljanima na ovom, hvalevrijednom projektu, koji je po završetku mise i blagoslovio.
Na početku misnog slavlja sve prisutne je pozdravio mjesni župnik, te se zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju ovog objekta. Don Joko je rekao: „Zahvaljujem se dragom Bogu, prije svega. Ova kuća, ovaj dom, djelo je svetog Josipa. Pod njegovom zaštitom smo prikupili sredstva i sagradili kuću. Od prvog iskopa do zadnje kapi boje nanesene na zidove molili smo svetog Josipa da darovatelja i dobročinitelja bude što više kako bi se materijalni teret izgradnje što ravnomjernije razdijelio. Molili smo da graditelji budu radini i vrsni majstori poput njega i izmolili…“
Nakon blagoslova svi prisutni su pošli na zajedništvo stola. Njih oko 700, župljana, svećenika, časni sestara, predstavnika vlasti svih razina i gostiju osjetili su puninu zajedništva i radosti.
Glavni projektant ovog zdanja je Veljko Đerek, a kuma gospođa Neda Sekulić.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading