Select Page

Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u

Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u

Na Sveučilištu u Mostaru svečano je otvoren 1st International Staff Training Week u suradnji s uredima za međunarodnu suradnju ustrojbenih jedinica.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić je istaknula kako je ovo odlična prigoda da se ojača suradnja između partnerskih organizacija te da se razmjene ili usvoje uspješnija iskustva i prakse.

„U nastojanju da poboljša svoju mobilnost na svim područjima Ured za međunarodnu suradnju SUM-a odlučio je krenuti i u takav način prezentiranja i otvaranja svoje institucije prema visokoškolskim ustanovama širom Europe“, objasnila je dr. Bijakšić.

Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju SUM-a Inja Stojkić, mag. oec. je naglasila kako se konstantno radi na internacionalizaciji Sveučilišta, a jedan od prioritetnih ciljeva je mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.

„Tjedan mobilnosti je jako važan za promociju mobilnosti na svim razinama. Ovim događajem pokušat ćemo partnerskim institucijama pokazati veći dio našeg Sveučilišta te ćemo tijekom petodnevnog programa raspravljati o priznavanju mobilnosti nakon što se studenti i nastavno osoblje vrate s razmjene, na koji način ćemo to vrednovati i slično“, rekla je Stojkić.

International Staff Training Week u svom petodnevnom programu u središte svojih prezentacija i rasprava stavit će mobilnost, prije svega prepoznavanje nastavne i nenastavne mobilnosti i selekcijski proces odabira kandidata. Potaknut će i razmjenu iskustava i dobre prakse na gostujućim partnerskim institucijama. 1st International Staff Training Week trajat će do 31. svibnja 2019, pišu iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

OGLASI

Loading